ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sverige.se stängs ner

Metro Teknik · 29 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

PORTAL-DÖD. Om drygt en månad stängs webbportalen sverige.se ner. Nedläggningen betyder att Sverige inte längre kommer att ha en gemensam ingång på internet för elektronisk samhällsinformation och offentlig e-tjänst.Portalen har sedan 2006 förvaltats av Verket för förvaltningsutveckling, Verva, på uppdrag av regeringen. Uppdraget upphörde dock vid årsskiftet och har inte lämnats över till någon annan organsiation, uppger Verva i ett pressmeddelande. Därför har Verva också fattat beslutet att lägga ner portalen den 5 mars i år.

Portalen för en gemensam ingång till offentlig förvaltning startade 1997 under namnet SverigeDirekt. I portalen finns länkar samlade till Sveriges samtliga offentliga webbplatser och e-tjänster, kontaktuppgifter till kommuner, myndigheter och andra organisationer. Under 2007 hade portalen ca 70.000 unika besökare i månaden. Kostande för driften av portalen per år har i genomsnitt legat på fyra miljoner kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Teknik
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro