ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svindlade kvinnor med modellkontrakt

Petter Sundsten · 3 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Malin, 20, fick kontakt med storsvindlaren på nätet där han hävdade att han drev modellagentur. 

Malin, 20, fick kontakt med storsvindlaren på nätet där han hävdade att han drev modellagentur.  Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Den 28-årige storsvindlaren charmade alla. Han lockade med modellkontrakt och snabba pengar. Men allt var en bluff.Nu sitter storsvindlaren häktad för att ha lurat minst ett 20-tal personer.– Han är otroligt manipulativ, säger kammaråklagare Robert Näppi.

28-åringen beskrivs av flera av sina offer som Metro pratat med som ”otroligt förtroendeingivande”, ”verkade seriös och pålitlig” och ”lugn och sansad”.

Han har utgett sig för att driva en modellagentur med internationella kontakter och haft kontakt med massor av unga flickor som lockats av modellvärlden.– Jag tror att mörkertalet är ganska stort, säger Robert Näppi.

Han har lurat folk på pengar genom att bland annat hyra ut lägenheter han inte har, sälja Thailandsresor på Blocket och få personer att teckna mobilabonnemang åt honom. Enligt Robert Näppi handlar det om stora summor.– Det rör sig om hundratusentals kronor. Han verkar få kickar av att lura folk, säger han.

Fotograf Andreas Malm från Motala är en av de drabbade. Han säger att han blivit lurad på jobb och material för en halv miljoner kronor i obetalda fakturor i samband med en modellcasting på ett hotell i Kalmar.– Hittills har jag fått betalt med fem kronor och två luncher, säger Anders Malm till Metro.

28-åringen, som omhäktades förra veckan av Attunda tingsrätt, medger de flesta bedrägerierna.– I mångt och mycket erkänner han, säger advokat Nils Uggla.

Åtalet väntas komma tidigast nästa år.

Malin lurades av svindlaren

NÄTET. Malin, 20, lurades av storsvindlaren.– Han låtsasshoppade lyxkläder till mig för en halv miljon, säger hon till Metro.

Malmöbon Malin fick kontakt med 28-åringen via en jobbannons på nätet, där han lovade ordna jobb till henne som modellassistent. – Han var väldigt charmig och trevlig, säger hon.

Hon blev uppbjuden till Stockholm. Under en vecka shoppade de kläder, väskor och lyxartiklar för cirka 500 000 kronor.

Men allt var en fejk. Kläderna lades undan men ingen kom och hämtade dem. Samtidigt blev erbjudandena mer vågade.

Då han ville ha en underklädesfotografering blev Malin misstänksam. Då förstod hon att han försökte blåsa henne. Tillsammans med två andra kvinnor kontaktade hon polisen och mannen greps.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro