ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Svindlade till sig hemelektronik för 200 000 kronor

Clarence Frenker · 6 Dec 2013
Uppdaterad 8 Dec 2013

Den 27-årige bedragaren köpte hemelektronik med hjälp av stulna identiteter och falska id-kort. För att inte väcka misstankar klädde han upp sig i skjorta, rock och gubbkeps. Nu döms han till skyddstillsyn för flera fall av grovt bedrägeri.

klar

Artikellänk är kopierad

En övervakningsfilm visar hur den 27-årige mannen går in i Media-Markts butik på Hamngatan i Stockholm. En stund senare plockar han ut hemelektronik för över 30 000 kronor på kredit med hjälp av falska id-handlingar och går därifrån.

Nu döms mannen i Södertörns tingsrätt till skyddstillsyn för flera fall av grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri.

Mannen åtalades i november för att vid ett tiotal tillfällen under hösten försökt och lyckats hämta ut hemelektronik för över 200 000 kronor i olika butiker i Stockholm genom att öppna krediter i andras namn.

I förhör berättar den tidigare ostraffade 27-åringen att han kom i kontakt med en man via Blocket som föreslog att de kunde tjäna med stulna identiteter och sälja varorna vidare.

Mannen ska ha ordnat fram falska id-kort med olika namn och kört runt 27-åringen i Stockholm och väntat utanför medan han gick in och försökte lura till sig krediter.

I förhör berättar 27-åringen hur han klädde upp sig i skjorta, rock och gubbkeps för att ”personalen inte skulle bli misstänksam”.

Efter att ha gripits ska 27-åringens kumpan ha krävt honom på 15 000 kronor för att täcka kostnaderna för de falska id-korten.

Mannen, som erkänner vissa av gärningarna, döms även att betala över 100 000 kronor i skadestånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro