ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SVT backar från kontroversiell anställning

Metro · 25 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SVT:s anställning av den kontroversielle "Toppkandidatvinnaren" Petter Nilsson drog på sig för mycket kritik. SVT drar sig nu ur samabetet. Tidigare i veckan blev det klart att Sveriges Television anställer den kontroversielle "Toppkanditatvinnaren" Petter Nilsson på en så kallad mångfaldstjänst. Hans uppgifter skulle vara att utvärdera programmet Toppkandidaterna samt att bistå med en omvärldsanalys, som skulle hjälpa SVT i arbetet att att nå ut till en ung publik. Efter massiv kritik meddelade SVT på onsdagskvällen att Petter Nilsson inte kommer att utföra dessa uppgifter åt SVT. - Vårt uppdrag är att värna demokratiska värderingar och vi vill inte riskera att detta arbete försvåras genom att Petter Nilsson utför arbetsuppgifter för SVT. Därför har vi fattat det här beslutet, säger SVT Syds programchef Mikael Sterner till Dagens Nyheters nätsida.

FÅR LÖN FRÅN SVT Däremot kan SVT inte bryta det avtal som skrivits och kommer att betala ut en deltidslön till Petter Nilsson fram  till oktober, då anställningen upphör. Petter Nilsson väckte uppmärksamhet efter segern i Valprogrammet Toppkandidaterna genom att skänka prispengarna till Osynliga partiet, som tagit på sig vandaliseringen av centerns partilokaler.

KRITISKA REAKTIONER Centerns gruppledare Åsa Torstensson har i en intervju på DN.se beskrivit SVT:s agerande som "hånfullt mot de ungdomar som jobbar med demokratiska metoder för att engagera andra ungdomar politiskt". Fredrick Federley, ordförande i centerns ungdomsförbund, CUF, har i ett pressmeddelande uppmanat "alla som inte delar SVT:s världssyn" att vägra betala tv-avgiften.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro