ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SVT-chefen lyfte fram #metoo – säger upp sig efter trakasserianklagelser

Hugo Ewald · 20 Okt 2017
Uppdaterad 20 Okt 2017
Informationen om de påstådda trakasserierna ska enligt ETC ha kommit fram i samband med #metoo-kampanjen.

Informationen om de påstådda trakasserierna ska enligt ETC ha kommit fram i samband med #metoo-kampanjen. Foto: Jessica Gow/TT


Under fredagen valde en högt uppsatt SVT-chef att säga upp sig efter att han anklagats för sexuella trakasserier och polisanmälts av SVT. Mannen, som på Facebook lyft fram initiativet #metoo, är en av flera mediemän som fått lämna sina positioner under de senaste dagarna.

klar

Artikellänk är kopierad

En högt uppsatt SVT-chef sade under fredagen upp sig. Detta efter att han tagits ur tjänst som resultat av att han anklagas för att bland annat ha skickat könsbilder och sex-sms till kvinnliga kollegor, rapporterar Expressen. SVT kommer nu att polisanmäla mannen.

Enligt uppgifter till Dagens ETCska mannen dessutom ha trakasserat kvinnor i samband med arbetet i form av ”kramar, kyssar och annat olämpligt beteende”.

”Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat och kommer därför som företag att polisanmäla personen i fråga. SVT erbjuder de utsatta kvinnorna stöd och vi är tacksamma för deras mod att berätta”, säger SVT:s HR-och Kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala i ett pressmeddelande.

Informationen om de påstådda trakasserierna ska enligt ETC ha kommit fram i samband med #metoo-kampanjen, där kvinnor på sociala medier berättat om sexuella övergrepp och trakasserier och där flera mediemän pekats ut som förövare. SVT-mannen har själv under tisdagen lyft initiativet på sin privata Facebook-sida, där han i ett inlägg menar att en utpekad känd kvinna säkert har mycket att bidra till kampanjen.

I samband med #metoo-kampanjen har flera framträdande män inom media pekats ut som förövare, däribland TV4-profilen Martin Timell som under fredagen togs ur tjänst efter grova anklagelser om att han bland annat skulle ha blottat sig för en kvinnlig programledare.

Enligt SVT pågår för tillfället inga fler internutredningar. SVT-mannen som under fredagen lämnade företaget kommer inte att få något avgångsvederlag i samband med att han säger upp sig.

Metro har sökt den utpekade mannen.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro