ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SVT: Därför publicerade vi videon”

Emmelie Wallroth · 28 Nov 2013
Uppdaterad 28 Nov 2013

Kartellen och Timbuktus nya singel har skapat internetstorm. Nu förklarar SVT varför de valde att publicera video – som innehåller textrader som dunka Jimmie gul och blå”.

klar

Artikellänk är kopierad

SVT:s blogg PSL visar Kartellen och Timbuktus kommande singel, där de bland annat sjunger  ”dunka Jimmie gul och blå”.
SVT:s blogg PSL visar Kartellen och Timbuktus kommande singel, där de bland annat sjunger  ”dunka Jimmie gul och blå”.Foto: SVT/PSL

Metro har tidigare rapporterat om Kartellen och Timbuktus nya singel ”Svarta duvor & vissna liljor” där artisterna går på hårt mot Sverigedemokraterna med textrader som ”dunka Jimmie gul och blå”. Videon publicerades på SVT:s blogg PSL.

Och nu förklarar SVT:s PSL varför de valde att publicera låten. 

”Kartellen och Timbuktus ställning inom Musiksverige är omöjlig att bortse ifrån, att de släpper en ny, kontroversiell låt är av stort nyhetsvärde för oss som musiksajt. Låten uttrycker en stor frustration över rådande samhällsklimat och rasismen som sprider sig”, skriver PSL-redaktionen i sin blogg.

SVT skriver att de tar avstånd från både våld och hot om våld.

”Men för att kunna diskutera låten behöver man ha hört den. Vi ville att våra läsare skulle få en chans att bilda sig en egen uppfattning”.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro