ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SVT hyllar avlidne skådisen med fyra filmer

Fredrik Tideman · 17 Jul 2014
Uppdaterad 17 Jul 2014
Philip Seymour Hoffman som Gust Avrakotos i "Charlie Wilson's War".

Philip Seymour Hoffman som Gust Avrakotos i "Charlie Wilson's War". Foto: All Over Press


Det är snart sex månader sedan skådespelaren Philip Seymour Hoffman avled av en överdos i New York. Nu hyllar SVT honom genom att visa fyra av hans filmer.

klar

Artikellänk är kopierad

Med start i kväll kan man se "En kvinnas doft", "Capote" (18 juli), "Before the devil knows you're dead" (24 juli) och "Charlie Wilson's war" (25 juli) på SVT.

SVT väljer att visa filmerna för att uppmärksamma några av Seymour Hoffmans främsta insatser genom åren, skriver man i sin interntidning.

Philip Seymour Hoffman medverkade i andra hyllade filmer som "The Big Lebowski", "Magnolia" och "Owning Mahowny". För sin huvudroll i "Capote" fick han en Oscar. Han hittades död i sin lägenhet på Manhattan den 2 februari i år, efter att ha tagit en överdos.

"Jag blev förtvivlad av ­beskedet, ja förtvivlad, det var något speciellt med Philip Seymour Hoffman. Och jag var inte ensam. Det var fint att se hur alla hyllade honom i veckan. Hoffman, 46, var många människors favoritskådespelare. Jag tror att det beror på att han alltid var på förlorarnas ­sida. Han spelade nästan bara losers", skrev Fredrik Virtanen i Aftonbladet efter skådespelarens död.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro