ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SVT släpper inte all makt till den internationella juryn

Evelina Pålsson · 12 Mar 2016
Uppdaterad 12 Mar 2016
Christer Björkman har gett tydliga order till den internationella juryn.

Christer Björkman har gett tydliga order till den internationella juryn. Foto: TT Nyhetsbyrån


Juryn står för hälften av rösterna i Melodifestival finalen men har fått tydliga order av SVT skriver Expressen.– Den är glasklar. De ska bara rösta på det som de tror får bäst resultat i Eurovision, säger Christer Björkman till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Melodifestivalen finalen avgörs i två steg skriver Expressen. Dels är det tittarnas röster som står för 50 procent av de totala rösterna. Tittarna kan rösta över telefon, sms eller genom en app.

► LÄS MER:  Experterna: Därför vinner Frans Melodifestivalen

Steg två utgörs av den internationella juryn, som är uppdelad i elva jurygrupper utifrån vilket land de representerar.Juryn står för de resterande 50 procent av rösterna skriver Expressen. Men för att inte släppa ifrån sig all makt till juryn har SVT gett tydliga order.

– De får bara en instruktion. En enda. Och den är glasklar. De ska bara rösta på det som de tror får bäst resultat i Eurovision Song Contest. Det är det enda, säger Christer Björkman till Expressen.

► LÄS MER:  Favorittippade Frans om pressen: Det påverkar inte mig

Juryn sätter sina röster utifrån fredagens genrep. Oscar Zia är inte nöjd med att juryn sätter betyget utifrån genrepet. För honom gick genrepet inte alls som han önskat.

– Det är det som är så dumt, att det är på ett genrep de sätter sina poäng. Det blir en annan stämning på en genrepspublik. Det är lite såhär... min favoritkänsla är när man kommer in och får den där nerven av att det är live. Det är nu man ska göra detta. Oscar skärp till dig. Jag försökte komma till den känslan i dag, för det är ett genrep även om det är asviktigt, säger Oscar Zia till Expressen

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro