ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

SVT stoppar Ola Lindholms "Wild Kids"

TT Spektra · 9 Maj 2011
Uppdaterad 10 Maj 2011
Ola Lindholm.

Ola Lindholm. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

På fredagen åtalades programledaren och chefredaktören Ola Lindholm för ringa narkotikabrott. Därför stoppar nu SVT de två kvarvarande avsnitten av programmet "Tittarnas wild kids", som leds av Lindholm, skriver Aftonbladet. Programmen skulle ha sänts den 14/5 samt den 21/5. – Vi väljer att vänta med dem i avvaktan på domslutet. Kanske kommer vi att sända dem i annan form senare om han frias, det vet vi ännu inte, säger SVT:s kommunikationsdirektör Helga Baggöe till tidningen.

I "Tittarnas wild kids" skickar barn in sina egna filmer där de visar exempel på vad de kan inom ämnena mod, styrka, överlevnad, naturkunskap, samarbete, tävling, djurspårning och byggkunskap. Tre finalister får sedan vara med och tävla i en riktig "Wild kid"-tävling.

Det var i samband med en fotbollsmatch på Råsunda i Stockholm i april som Ola Lindholm fick lämna ett urinprov, som senare visade sig innehålla spår av kokain. Han har nu tagit en paus från jobbet som chefredaktör för Kamratposten. I augusti ska den nya säsongen av "Wild kids" spelas in, och dessförinnan har Ola Lindholm inga övriga uppdrag för SVT.

Helga Baggöe har tidigare sagt till TT Spektra att han inte kommer att få fortsätta som programledare om domen blir fällande.

Ola Lindholm nekar till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro