ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SVT: Vi vill sända Saddams avrättning

David Baas · 30 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

DÖDSSTRAFF. Iraks exdiktator Saddam Hussein hängdes natten till lördag. Avrättningen videofilmas och SVT vill visa filmen.– Det är en historisk bild som är svår att undanhålla publiken, säger Göran Larsson, redaktör på SVT Nyheter, och tillägger att det i så fall rör sig om delar av filmen och att känsliga tittare kommer att varnas.

Saddam Hussein dömdes i november till döden för mord på 148 shiamuslimer i staden Dujail 1982. I tisdags bekräftades avrättningsdomen, men för att avrättningen ska kunna genomföras måste USA lämna över exdiktatorn till irakiska myndigheter. Sent i natt kom uppgifter om att vittnen ska ha kallats till avrättningsplatsen och i gryningen genomfördes avrättningen genom hängning.

Inga medier fick närvara, men hängningen ska ha videofilmats av irakiska myndigheter.På TV 4:s ”Nyheterna” har man inte tagit ställning till om avrättningsfilmen kommer att visas.– Dry tål att diskuteras, säger Stefan Nieminen, redaktör på ”Nyheterna”.

klar

Artikellänk är kopierad

David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro