ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SVT:s Labyrint” kan vinna en Emmy

Anneli Sandberg · 10 Feb 2014
Uppdaterad 10 Feb 2014

SVT:s barnprogram Labyrint” kan vinna en Emmy. Skådespelaren Leif André är på plats och hoppas förstås få ta emot ett pris. ”Svensk drama håller hög klass”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Hur står sig svenska barnprogram i världen? Det får vi snart se. I kväll är det dags för Emmy Kids Awards som går av stapeln i New York och SVT:s barnprogram ”Labyrint” är nominerad i kategorin Non-Scripted Entertainment. Leif André, som spelar huvudpersonen Daidalos, är på plats och det är även programledaren Malin Olsson som ska dela ut pris i samma kategori. De båda hyllar svenska barnprogram.

– Vi är bra på att lyssna in barnen, vi är lyhörda och ger dem plats och jag tycker att vi står oss bra i konkurrensen, säger Malin Olsson.

Leif André menar att SVT går i bräschen för svenska barnprogram.

– De har bra kvalitet och satsar på barnprogrammen. Svensk drama håller hög klass. Det säger ofta folk jag träffar utomlands och det är väldigt viktigt att satsa på just barnprogram. Den här gången har det fått kosta och då blir man Emmy-nominerad, säger han.

Malin Olsson hoppas på att få dela ut pris till sin kollega Leif André och om man ska tro honom så kommer hennes önskan att slå in.

– Vi vinner det där! Det är redan klart, haha. Nu har jag ju inte sett de andra som är nominerade men jag tror att vi har en stor chans. Det är spejsat, barnen spelar sig själva, jag spelar en roll och det är lite fantasy, säger han.

Om ”Labyrint” vinner pris ska Leif, som är i New York för första gången, gå på raveklubb och dansa hela natten.

– Finskorna och kostymen är på, säger han.

De andra som är nominerade i kategorin Non-Scripted Entertainment är ”Battle for money”- Japan, ”Pet school”- England och ”That's my art!”- Belgien.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro