ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SVT:s Melodifestivalstjärnor betalar inte tv-avgiften

Emma Björkman · 27 Nov 2014
Uppdaterad 27 Jan 2015
Andreas Weise och Eric Saade är två av artisterna som ska tävla i nästa års Melodifestival som inte betalat tv-avgiften. 

Andreas Weise och Eric Saade är två av artisterna som ska tävla i nästa års Melodifestival som inte betalat tv-avgiften.  Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Flera av SVT:s artister i nästa års Melodifestival betalar inte tv-avgiften, skriver Dagens Nyheter.

I Sverige är det lag på att alla hushåll som har en tv-mottagare ska betala radio-och tv-avgift. Enligt Radiotjänst betalar nio av tio svenskar avgiften. Men enligt uppgifter från Radiotjänst till Dagens Nyheter saknas sex av nästa års Melodifestivaldeltagare i registret över de som betalat.

De som inte ska ha betalat är Eric Saade, Andreas Weise, Johan Krafman (Midnight Boy), Emelie Irewald, Robin Lundbäck från JTR och Kristin Amparo. I somras kom ett domstolsbeslut som gör att man inte längre behöver betala tv-avgift för datorer eller mobiltelefoner men enligt DN har både Eric Saade och Andreas Weise under det senaste året instagrammat bilder på tv-apparater.

Enligt Carl-Gustav Johansson, vd på Radiotjänst, är enbart bilder på tv-apparater och tv-spel är inte tillräckliga för att en person ska behöva betala radio- och tv-avgift.

Dagens Nyheter skriver också att det finns fler artister i nästa års startfält som inte själva betalar tv-licensen men som bor i hushåll där andra personer betalat in avgiften.

Andreas Weises manager uppger till Dagens Nyheter att Andreas Weise betalat tv-licensen. Eric Saade vill inte kommentera uppgifterna.

SVT vill inte uppge artisttrion  Molly, Holly och Pollys riktiga namn och  Sanne Salomonsen-Ronander är inte skriven i Sverige. De ingår därför inte i DN:s granskning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro