ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SVT:s pinsamma miss – visade logga från "Arbetsförnedringen" i sändning

Emma Björkman · 4 Feb 2015
Uppdaterad 4 Feb 2015
En skärmdump från tisdagskvällens ABC-sändning som visar den felaktiga loggan.

En skärmdump från tisdagskvällens ABC-sändning som visar den felaktiga loggan. Foto: SVT


En brist i rutinerna gjorde att SVT av misstag la in en logga från Arbetsförnedringen” istället för Arbetsförmedlingen i en nyhetssändning i går kväll.

klar

Artikellänk är kopierad

I ABC:s sena nyhetssändning på tisdagskvällen rapporterades det om en polisrazzia som gjorts med flera myndigheter. Men istället för en skylt från Arbetsförmedlingen hade SVT:s lokala nyhetsprogram för Stockholms län lagt in en skylt från ”Arbetsförnedringen”, något som uppmärksammades av en Metroläsare. 

– Det var ett misstag och vi ska jobba för att det inte ska hända igen, säger Gisela Soprani, avdelningschef för SVT design. Hon förklarar att grafikerna har som uppgift att kolla på nätet att de högupplösta loggorna som finns nedsparade är aktuella. – Men vi ska inte använda loggorna som finns på nätet utan de som vi har sparat hos oss, säger hon. Nyhetstelegrammet som ledde till ABC:s inslag kom sent och ledde till att fel logga visades i direktsändning. Istället för Arbetsförmedlingens logga publicerades en nid-logga som finns spridd på nätet med samma typsnitt och utformning som Arbetsförmedlingens logga. – Den slank emellan och varken bildproducenten eller kvällsredaktören upptäckte det, säger Gisela Soprani och fortsätter: – Vi har som rutin att inte skicka vidare material utan att någon kollat det men i går var det ett sent läge och vi brast i kontrollen. Hon berättar att ingen tittare hört av sig och påpekat misstaget, antagligen för att logotypen till viss del skyms av polisen på bilden. – Men vi ska vara extra noggranna framöver, säger Gisela Soprani. Anna-Lena Immo, pressekreterare på Arbetsförmedlingen kallar publiceringen för ”olycklig”. – Men vi utgår från att det var ett misstag, säger hon. Arbetsförmedlingen har ännu inte tagit ställning till om de ska kontakta SVT angående publiceringen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro