ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Swedbank ska byta ut bankdosorna – för att stoppa bedrägerier

David Peterson · 17 Sep 2018
Uppdaterad 17 Sep 2018
Swedbank kommer att byta ut samtliga bankdosor.

Swedbank kommer att byta ut samtliga bankdosor. Foto: IBL


Swedbank tänker byta ut alla bankdosor för att stoppa e-legitimationsbedragarna, rapporterar Dagens Nyheter.

klar

Artikellänk är kopierad

De senaste åren har antalet anmälda kortbedrägerier via nätet ökat med flera hundra procent. I förra veckan uppdaterade Finansiell id-teknik, företaget bakom mobilt bank-id, sitt system för att sätta stopp på bluffarna. Nu agerar även Swedbank, rapporterar Dagens Nyheter.

Banken kommer att byta ut samtliga bankdosor. Nya kunder får den uppdaterade bankdosan direkt, medan befintliga kunder får den när det är dags att byta ut den gamla.

– Exakt vad uppdateringen kommer att innehålla får vi återkomma till när det närmar sig lansering, men ett syfte är att göra det svårare för bedragare att komma åt våra kunders pengar, säger Josefine Uppling, presschef på Swedbank, till tidningen.

Polisen varnar

Enligt DN har även flera av de andra storbankerna planer på att uppdatera sina system.

Polisen har flera gånger varnat för bedragare som ringer och påstår sig jobba på någon av de större bankerna. Bedragarna kan exempelvis be personen att logga in på sin internetbank med hjälp av bank-id.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro