ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Swishade 9000 till främling för att hon var söt – åtalas för ofredande

Sofia Clason · 16 Nov 2017
Uppdaterad 16 Nov 2017
"Jag var lite galen kanske. Det var det som hände," sa mannen i förhör.

"Jag var lite galen kanske. Det var det som hände," sa mannen i förhör. Foto: Jessica Gow/TT


En främmande man ska ha swishat 9000 kronor till en kvinna och sedan fortsatt med att skicka hotfulla meddelanden om kvinnan till hennes släktingar. Nu har mannen åtalats i Västsverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i slutet av maj i år som mannen swishade 9000 kronor till kvinnan. När hon sedan kontaktade mannen förklarade han att han skickat pengarna för att han tyckte att hon var söt, skriver GP.

Kvinnan har senare berättat att hon swishade tillbaka hela summan.

Kort efter händelsen ska kvinnan ha kontaktats av två släktingar som berättade att de fått meddelanden av mannen där det stod att mannen ville gifta sig med henne. ”Skynda eller dö” ska mannen bland annat ha skrivit.

Mannen ska också ha delat bilder på kvinnan och hennes pojkvän, med kommentaren ”döda honom då” och en annan bild på kvinnan där han skrivit att han älskade henne.

Kvinnan har efteråt berättat i polisförhör att hon blev rädd för mannens agerande och att hon vände sig till polisen varje gång mannen kontaktade henne. Polisen beviljade sedan ett kontaktförbud mot mannen, som nu har åtalats för sex fall av ofredande och två olaga hot, vid en tingsrätt i Västsverige.

I förhör med polisen har mannen erkänt brotten. Han ska också ha pratat om att han var fascinerad av mördare och mord och att han skulle vilja träffa en mördare.

Vad det gäller kvinnan har mannen i förhör sagt att han fick hennes nummer genom sina tankar. Han har även sagt att han agerade för att få ha sex med kvinnan och i ett annat förhör sagt att han trodde att kvinnan var intresserad.

Polisen ska även ha påtalat att det var generöst att Swisha 9000 kronor till en okänd person.

– Jag var lite galen kanske. Det var det som hände, förklarade han för polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro