ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Sydafrika x2 – Johannesburg och Kapstaden

Metro · 19 Mar 2018
Uppdaterad 19 Mar 2018

Allt fler reser till vackra Sydafrika. Landet har på kort tid blivit ett favoritresmål för många som vill varva stadspuls och vinprovning med vackra ständer. Att landet blivit utsedd till Bästa länder att besöka 2018”, av Lonely planet är ingen slump. Metro Resor ger sina bästa tips inför din resa.

klar

Artikellänk är kopierad

Hippa Jo’burg eller soliga Kapstaden, är frågan du kanske ställer dig om du ska besöka Sydafrika.Men varför välja när du kan få lite av allt – vare sig du är ute efter äventyr eller en avslappnande solsemester.

Johannesburg – Afrikas New York

Mest känt som ”Joburg” eller ”Jozi”. Det är benämningen lokalborna kallar Johannesburg. Staden som gått igenom en hel del är blickar fortfarande optimistiskt framåt. Joburg har allt du kan tänka dig som storstad. Tänk New York-pulsen, staden som aldrig sover. Tänk Barcelonas sköna vibe, musik från alla hörn och den avslappnade stilen. Det är Johannesburg.

4X ATT GÖRA

Maboneng PrecinctJoburgs konstområde som kryllar av konstnärer, ateljéer, spännande butiker och hippa restauranger. Området är välkänt för att vara stadens kreativa samhälle som utvecklar, skapar och engagerar sig i flera innovativa idéer. På kvällarna förvandlas gatorna till en enda stor fest och brukar dra inte igång förrän midnatt.

Foto: IBL/ALAMY

Apartheid MuseumHär berättas det om 1900-talets Sydafrika och hur Nelson Mandela bidrog till landets nya konstitution. Det första mötet med segregeringen får du vid ingången där du som besökare slumpmässigt får ställa dig i en kö för vita och icke-vita.Museet är öppet alla dagar förutom långfredagen och juldagen.

Foto: Privat

Cykeltur genom kåkstadenGhettostaden Soweto där sista striden mot apartheid tog plats är Sydafrikas mest berömda kåkstad. Skippa hyrbilen och ta istället en cykeltur genom området. Man rekommenderar att cykla i grupp ihop med en guide som tar er igenom viktiga platser.

Lebo’s Bicycle ToursPris 2 h/person cirka 350 kronor.

Foto: IBL/ALAMY

Bungy jumpTvå gigantiska, graffitmålade Intagram-vänliga torn i Soweto som tidigare var till för kraftverk. Här kan du för 300-lappen hoppa bungy och om det inte skulle vara dig grej får man åka upp för femtio kronor och fota utsikten.

Foto: IBL/ALAMY

KAPSTADEN – Sol och vin

Moderstaden där du njuter av vita stränder, smakrikt vin och vacker natur. Här känns livet lite bättre och mer avslappnat.

4X ATT GÖRA

2x MarknaderI området Waterfront ligger två av stadens mest uppskattade marknader. Watershed, marknaden som är ett hem för mer än 150 stånd med ett stort urval av till exempel mode, möbler och keramik. Precis runt hörnet kan den som är hungrig hitta matmarknaden V&A Food Market som ligger i den historiska byggnaden Pump House. Levande musik, lokal öl, street food och kryddor är lite av det som marknaden erbjuder.

Foto: Privat

Cooking with loveI det färgglada turistområdet Bo Kaap bor den lokala kocken Faldela Tolker som ger matlagningskurser i sitt egna kök. I över tio år har hon välkomnat nyfikna turister som vill lära sig mer om Cape Malay-köket. En kulinarisk upplevelse där hon kombinerar afrikanska, malaysiska och indonesiska smaker samtidigt som hon berättar om sin syn på kärlek och hur mat får människor att komma närmare varandra.

Foto: Privat

VinprovningUngefär en timmes bilfärd norr upp ligger vingården Fairview Wine Estate som är lokal producent av vin och ost. Gården erbjuder provsmakning (för ingen peng alls) av sitt fulla sortiment av viner och ostar och berättar mer än gärna om framtagningen. Här kan man med fördel tillbringa en hel eftermiddag. Gården har en restaurang och en butik där man kan handla gårdens viner och ostar.

Foto: Privat

TaffelbergetFå en bättre utsikt över Kapstaden och åk linbanan upp till Table Mountain som är 1086 meter över havet. På berget sägs det finnas 1470 olika växtarter men även många djurarter. Ett perfekt fotograferings tillfälle över staden men även en fantastisk upplevelse.

Foto: Privat

2 x hotell

JohannesburgTogo Sun Sandton Sun

KapstadenCape Grace

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro