ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sylvia Vrethammar: Får mejl från nya fans”

Emma Björkman · 21 Feb 2013
Uppdaterad 21 Feb 2013
Sylvia Vrethammar: ”Får mejl från nya fans”

Sylvia Vrethammar: ”Får mejl från nya fans” Foto: Linnea Svensson Arbab


I morgon tävlar Sylvia Vrethammar i Melodifestivalen för femte gången. I Tuffometro berättar hon hur mycket diva hon är och vilket det kändaste namnet är i hennes telefonbok.

klar

Artikellänk är kopierad

Du har medverkat i Melodifestivalen fyra gånger tidigare. När ger du upp? – Aldrig. Det går inte att svara på hur många gånger jag kommer att ställa upp. Jag hade inte tänkt på Melodifestivalen ett enda ögonblick sedan jag var med förra gången men nu är jag inslängd i den här underbara världen med en låt som jag älskar.

– Jag går direkt till final. Låten är otroligt svängig och texten är fin, det är en sång som jag inte tycker att man har hört på länge.2002 gick du inte vidare från deltävlingen. Hur går det nu?

När du träffade Darin i ”Så mycket bättre” misstog du honom för en hotellportier och när du var med i ”Pluras kök Spanien” hade du med en egen sminkös och tog in på hotell. Hur mycket diva är du på en skala ett till tio? – En tvåa. Självklart visste jag vem Darin var. Jag tänkte bara göra en kul grej av det men då blev det löpsedel på att jag inte visste vem Darin var. Jag tror att jag blir missförstådd för att jag har en viss stil och är krävande i min professionalitet. Jag tycker att det är viktigt att ställa krav på andra men jag ställer lika höga krav på mig själv.

– Det är Kristian Anttila. Vi spelade in ”Magdalena” tillsammans. Om vi rings ofta? Nej. Men jag fick ett mejl från honom när jag skulle vara med i ”Så mycket bättre” där han skrev att ”Äntligen får svenska folket upptäcka dig”. Vilket är det kändaste namnet du har i din telefonbok?

– Att vårda sig – äta bra, festa lagom och njuta av livet med förstånd. Daglig rengöring och vård – jag jobbar på sikt med ansiktsbehandlingar, massage och peeling. Jag hörde på ett radioprogram att generna står för 50 procent av hur man åldras men jag undrar om det inte är mer? Jag hade en pappa som dog när han var 93 år men inte såg ut att vara en dag över 70 år och mamma var också jättefin, så jag har fått ett bra arv.Det är svårt att tro att du är 67 år. Ge oss dina tre bästa snyggknep!

Du slog igenom under det liberala 70-talet. Vilka droger har du testat?– Inte en enda. Det har att göra med min karaktär att aldrig pröva sådant. Om jag blivit erbjuden? Nej. Jag var på en fest en gång där jag tror att jag anade att det pågick men den drog jag snabbt ifrån.

– Jag har fått en ny publik. Är man åtta veckor i tv är det många som säger ”vem är hon som jag aldrig har sett?”. När jag flyttade till Tyskland för 22 år sedan gjorde jag ganska lite i Sverige och då föddes de som är runt 25 år i dag. Nu får jag mejl från folk i alla åldrar och från nya fans som skriver att de har upptäckt min musik.Har en ny publik fått upp ögonen för dig efter ”Så mycket bättre”?

På söndag vaknar du upp till löpsedelsrubriken: ”Så chockade Sylvia alla på efterfesten”. Vad har hänt?– Jag gick hem först. Det brukar jag göra. Om jag gör det även om jag går till final? Nej, det finns undantag här i livet. Då går jag inte och lägger mig alls utan tar på mig mina snygga Chanelglasögon till flygplatsen på söndag morgon och vet inte riktigt var jag är.

Hur mycket pengar har du tjänat på din musikkarriär?– Alldeles för mycket. Jag kunde ha haft mycket mer om jag inte hade tyckt att det varit så kul att renovera hus. Nej, jag säger inga summor så nu får jag inte ta några fler tuffa frågor.

– Jag älskar människor, så jag tror att man kan trivas i mitt sällskap. Jag lyssnar gärna och är intresserad och låter människor omkring mig ta plats.Vad är bäst med att vara tillsammans med dig?

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro