ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Syndikalistister sålde jobb

Gustaf Eriksson · 1 Mar 2013
Uppdaterad 1 Mar 2013
Syndikalistiskt fack sålde jobb i Sverige

Syndikalistiskt fack sålde jobb i Sverige Foto: Scanpix


För 20 000-40 000 kronor sålde medlemmar i fackföreningen Syndikalisterna jobb i Sverige till medborgare i länder utanför EU, rapporterar Sveriges radio.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är medlemmar i Syndikalisternas lokala fackförening Västerorts LS i Stockholm som tagit betalt för att erbjuda anställning. Jobben har sålts till människor från länder utanför EU som kommit till Sverige och arbetat inom städ- restaurang- och byggbranschen på tillfälliga arbetstillstånd.

För Sveriges radio bekräftar ordföranden för lokalföreningen, Ruben Tastas Duque, att medlemmar tagit betalt för jobb.  – Det finns folk som har tagit betalt, jag kan säga namnen på personerna som har tagit betalt för att sälja anställningserbjudande, säger han till Sveriges radio.

Det är framförallt personer från Latinamerika som köpt arbetstillstånd. De har betalat upp till 40 000 kronor. Ingen av dem har velat låta sig intervjuas av rädsla för att kastas ut ur Sverige.

På fredagsmorgonen sa Syndikalisternas generalsekreterare Liv Marend till Sveriges radio att hela Västerorts LS har uteslutits ur fackföreningen.  – Vi har uteslutit dem på grund av att stora delar av deras verksamhet strider mot våra principer och värderingar. De har haft en bristande intern demokrati och det är stora luckor i deras redovisning. Vi har sett att det har förekommit oegentligheter, säger hon till Sveriges radio.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro