ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Synskadade Tommy: Här är sakerna jag hatar att röra vid

Aron Andersson · 1 Okt 2015
Uppdaterad 1 Okt 2015

Foto: Tommy Edison / Youtube


Spaghetti, kritor och choklad. Synskadade Tommy Edison beskriver i detalj vilka saker han ryser av att röra vid.

klar

Artikellänk är kopierad

Eftersom Tommy Edison är synskadad får han, bland annat, förlita sig till sin känsel. Men det finns saker som han absolut avskyr att röra vid. I det här Youtube-klippet förklarar han varför.

– Har du någonsin stoppat ner handen i en skål med spaghetti? Uäääh! Jag gjorde det en gång som barn, och än i dag äter jag inte nudlar, bara på grund av hur det kändes. Jag äter inte någon sorts pasta. Ingen. Jag tycker inte om hur det känns, jag tycker inte om texturen. Jag vet att det ser vackert ut, men det känns inte så vackert, säger han.

Han fortsätter sedan med att räkna upp saker som stränder, hur jobbigt det kan vara att trampa i tång, och chokladkakor som smälter.

– På en varm sommardag kanske jag köper en chokladkaka och sedan glömmer bort den ett tag. När jag öppnar den så är den helt smält och jag får choklad över hela händerna. Det är fruktansvärt. Jag tycker inte om det eftersom mina händer är mitt fönster mot världen så när de är helt fulla av choklad eller något kladdigt så.. usch, det är inget för mig.

Men efter vardagliga föremål som kritor och chokladkakor kommer han in på de riktiga fällorna. Som offentliga toaletter, askfat och en närkontakt med en katt.

– Jag kommer aldrig att glömma ett tillfälle när jag släppte in en och kände något på marken vid min fot. Jag sträckte mig ner och det var någon varm, hårig sak och jag bara: ”uaaahh”! Det fick mig att hoppa till och jag slängde ut det genom dörren så fort jag kunde och sprang till köket och tvättade händerna om och om igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro