ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Syriens opposition går med på vapenvila – om Ryssland slutar bomba

Hugo Ewald · 20 Feb 2016
Uppdaterad 20 Feb 2016

Foto: Mikhail Klimentyev/AP


Den syriska oppositionen har gått med på ett eldupphör som kommer att pågå två-tre veckor. Men bara om Ryssland upphör med sina flygbombningar. Det uppger en källa med insyn i fredsprocessen till Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredsprocessen i Syrien går vacklande framåt, i alla fall enligt en källa nyhetsbyrån Reuters varit i kontakt med. Den syriska oppositionen ska enligt nyhetsbyrån ha gått med på ett två-tre veckor långt eldupphör, men bara om Ryssland upphör med sina flygbombningar som främst drabbat den syriska rebellrörelsen och inte Islamiska staten (IS).► LÄS MER: Det här är Bashar al-Assads döde bror och inte en flykting i Sverige

Eldupphöret skulle vara förnybart och ha stöd av alla stridande trupper förutom IS. 

Ryssland har dock sedan tidigare lovat att fortsätta stödja Syriens regeringsarmé och att fortsätta "strida mot terrorister". Detta har dock fått mycket kritik då bombningarna anses försvåra möjligheten att faktiskt hålla fredssamtal. Rysslands flygbombningar har också beskyllts för att ha angripa även civila mål.

Detta är dock någonting Ryssland inte påverkas av.

– Ryssland fortsätter den konsekventa linjen och tillhandahåller stöd och hjälp åt Syriens väpnade styrkor i deras offensiv mot terrorister och terroristorganisationer, sade Kremltalesmannen Dimitrij Peskov till journalister i Moskva på lördagen enligt TT. Inbördeskriget i Syrien närmar sig nu sitt sjätte år. Tre miljoner människor beräknas ha flytt till grannländer och närmare 5 miljoner människor befinner sig på flykt inom landet.► LÄS MER: Madayas invånare svälter – först nu nås de med nödhjälp

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro