ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Syskonen får inte plats på förskolan

Ann Hagman · 9 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Isabella och Kalle Sandberg får inte plats på dagiset Spargrisen i närheten av där de bor. 

Isabella och Kalle Sandberg får inte plats på dagiset Spargrisen i närheten av där de bor.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Spargrisen, där får de inte plats. Nu får de gå på ett annat dagis I Upplands Väsby, där inga barn från grannskapet går.Barn i 14 kommuner riskerar att bli utan dagisplats i höst, enligt en ny rapport från Skolverket. Kommunerna uppfyller inte lagen om platsgaranti.– Det är inte acceptabelt, säger Anneli Melén, undervisningsråd på Skolverket.

I Göteborg är läget värst. Enligt Skolverket saknar Södermalm dagisplatser.

Kommunstyrelsens andra vice ordförande Ann-Katrin Åslund (fp), håller inte med:– Skolverket granskar inte verkligheten utan grundar sina slutsatser på enkätfrågor om framtiden. Det har visat sig att Södermalm klarade garantin i augusti.

Får inte gå på dagis med grannarna

KÖAR. Kalle Sandberg, 5, och Isabella Sandberg, 2, får inte plats på dagiset Spargrisen nära hemmet i Brunnbyvik i Upplands Väsby.– Det är tråkigt att de inte får lära känna kompisar där vi bor. Och det blir svårare för dem att leka med dagiskompisarna på fritiden. Dessutom kommer Kalle inte att känna någon i klassen då han börjar skolan nästa höst. Det kommer de som går på dagis i området att göra, säger Kalles pappa Patrik Sandberg.

En ny förskola ska byggas i närområdet för att råda bot på platsbristen.    – Vi står i kö och hoppas få platser där.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro