ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Systembolaget bjöd minderårig på vin

Josefin Svenberg · 2 Jul 2014
Uppdaterad 2 Jul 2014

När Systembolaget arrangerade ett mingel i Almedalen på tisdagen serverades naturligtvis alkohol – och även en 17-åring blev bjuden. Det rapporterar Dagens Media.

klar

Artikellänk är kopierad

Systembolagets presschef Lennart Agén.
Systembolagets presschef Lennart Agén.Foto: Systembolaget & TT

Metro har tidigare skrivit om 14-årige William, som klädde ut sig till en äldre kvinna och fick köpa cider i en av Systembolagets butiker i Göteborg. Händelsen väckte stor uppståndelse och efteråt gick det statliga företaget ut och sa att de skulle bli mer noggranna med legitimationskontrollerna.

Men nu – bara drygt två veckor senare – har de gjort ännu en felbedömning som blivit offentlig.

När Systembolaget anordnade sitt årliga mingel i Almedalen på tisdagen passade Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, på att göra en ålderskontroll – och en 17-årig medlem blev bjuden på alkohol. Det rapporterar Dagens Media.

– Det är så klart beklagligt och pinsamt att Systembolaget som borde vara en förebild inte klarar av att kontrollera åldern, säger Malin Thorson, ordförande i UNF, till Dagens Media och fortsätter:

– De ska ju vara bäst i klassen på ålderskontroller. Sedan är det klart att det här är en specialsituation och på många sätt är ju Systembolaget bäst, vilket betyder att det är många andra mingel som misslyckas med att kontrollera åldern.

Systembolagets presschef Lennart Agén beklagar det inträffade och säger att det är ”oacceptabelt”:

– Tyvärr har vi missat i vår åldersbedömning och släppt in en person som är 17 år på vårt mingel. Vi ser allvarligt på det här, det ska inte hända, säger Agén till Dagens Media.

LÄS MER:

► William, 14, klädde ut sig och kunde handla på Systembolaget

► Efter 14-årings ciderköp: Nu skärper Systembolaget legitimationskontrollerna

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro