ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Systembolaget rustar för kaos

Clarence Frenker · 23 Dec 2011
Uppdaterad 23 Dec 2011
Nadya Norton, 27, var en av många kunder som julhandlade på systembolaget i Skanstull i går. – Jag handlar vin och champagne för både jul och nyår, säger hon.

Nadya Norton, 27, var en av många kunder som julhandlade på systembolaget i Skanstull i går. – Jag handlar vin och champagne för både jul och nyår, säger hon. Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

Glömt att inhandla snaps och öl till julbordet? Då är det hög tid att skynda. I dag är sista chansen att gör dina inköp på systemet före julhelgen. Och från Systembolagets sida har man rustat för kaos. Förutom att förlänga öppettiderna, på flera håll till minst klockan 20, besätts de flesta butikerna även med full personalstyrka.  – Många tar julledigt för att klara av den sista shoppingen så vi räknar med ett väldigt hårt tryck hela dagen, säger Lennart Agén, presschef på Systembolaget. Enligt Lennart Agén finns det ingenting som talar för att lagren kommer sina. – Det finns glögg till alla, även om vissa märken kan ta slut. Men ett tips är att vara ute i god tid och passa på att köpa även till nyår, säger han. Förra året hade Systembolaget nära sex miljoner kundbesök dagarna före jul. Ingenting talar för att det skulle bli mindre i år. – Jag har jobbat med det här i många år och vet av erfarenhet att det kommer vara köer ända ut på gatan. Och då får man ha en vakt i dörren som säger stopp och slussar in kunderna, säger Agneta Carlsson, försäljare på systembolaget i Skanstull.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro