ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Systemet vill ha mätare på vinboxen

Stockholm TT · 5 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Vi hoppas kunna lansera den här nyheten 2008, säger Systembolagets vd Anitra Steen. Vin på kartong, bag-in-box, har blivit en stor försäljningssuccé i Sverige. Förpackningen är lättare för kunderna att släpa hem än motsvarande mängd vin på flaska. Men nackdelen är att med kartongen är det svårare att hålla rätt på hur mycket man dricker. Det är här nivåmätaren kommer in.

Anitra Steen berättade på alkoholkonferensen i Helsingborg att mätarna ingår i den strategiska plan för perioden fram till och med 2010 som Systembolagets styrelse har antagit. Kontakter med leverantörerna i frågan har inletts. Systemets presschef Björn Rydberg säger till TT att Systembolaget räknar med att få gehör för kravet på nivåmätare, även om motsvarande krav inte kommer från något annat land. Rent tekniskt är dock mätarna inte färdigutvecklade.

I strategiplanen ingår också en fortsatt satsning på självbetjäningsbutiker. I stort sett alla Systembutiker ska ha självbetjäning 2010. -95 procent av kunderna vill ha det, säger Anitra Steen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro