ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Systrar stämmer Snapchatgrundarna

Fredrik Tideman · 25 Sep 2014
Uppdaterad 25 Sep 2014
Evan Spiegel, grundare och vd på Snapchat. 

Evan Spiegel, grundare och vd på Snapchat.  Foto: Jae C Hong


Elizabeth och Sarah Turner stämmer Evan Spiegel och Bobby Murphy, grundare av den populära appen Snapchat. Systrarna ställde upp på en fotografering till marknadsföring av appen när den höll på att utvecklas. Men nu känner de att de förknippas med appens rykte som en sexchatt.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var 2011, när Snapchat fortfarande hette Picaboo , som grundaren Evan Spiegel frågade systrarna Sarah och Elizabeth Turner om de kunde ställa upp på foton som skulle användas till marknadsföring av den nya appen , skriver NY Daily News.

Bilderna togs på en strand i Kalifornien och användes sedan när appen lanserades, utan att systrarna fick betalt, vilket de var införstådda med.

På Snapchat kan användarna skicka bilder och videos som raderas efter några sekunder, därför har appen fått ett rykte om sig att användas som en sexchatt där användarna skickar nakenbilder som raderas direkt. 

Systrarna Turner stämmer nu Evan Spiegel för att de känner att de blivit förknippade med vad de i stämningsansökan kallar Snapchats "smaklösa" användingsområde. Dessutom menar de att de skrivit på ett kontrakt som bara innebar att bilderna skulle användas till marknadsföringen av appen till Iphone, men bilderna användes även till Android och på webben, skriver Business Insider.

Hur mycket pengar de kräver är okänt.

Tidigare i september blev Snapchat klara med en annan rättegång där en tidigare klasskamrat till Spiegel och Murphy hävdade att de stulit idén till appen. Parterna förlikade i målet för en okänd summa.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro