ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Systrarna försvann för 39 år sedan – nu har polisen ett spår

Karolina Skoglund · 11 Feb 2014
Uppdaterad 11 Feb 2014

Det tog 39 år. Men nu kan Montgomerypolisen ha hittat den man som misstänks ha kidnappat två systrar 1975 – som fortfarande är spårlöst försvunna.

klar

Artikellänk är kopierad

Bild på Sheila och Katherine Lyon.
Bild på Sheila och Katherine Lyon.Foto: Wikimedia Commons

Den 25 mars 1975 försvann 10-åriga Katherine Mary Lyon och hennes 12-åriga syster Sheila Mary Lyon när de skulle till gallerian Wheaton Plaza i närheten av deras hem. De hade påsklov och skulle se en utställning för att sedan äta lunch på Orange Bowl. Om de ens hann äta lunch vet ingen. Enligt vittnen till polisen ska de ha pratat med en okänd man med portfölj i gallerian. Sedan dess har de varit spårlöst försvunna.

Försvinnandet ledde till en av de största polisutredningarna i Washingtonregionen. Trots det fanns det inga spår efter systrarna. Fram tills nu – 39 år senare har Montgomerypolisen identifierat en ”person av intresse”.

– Det är det största genomslaget vi har haft på ganska lång tid i fallet, säger Marcus Jones, befälhavare vid Montgomerypolisen till The Washington Post.

Klockan 12.15 i dag, lokal tid, ska de ha en presskonferens då de ska namnge och släppa fotografier på en dömd barnsexförbrytare som just nu sitter fängslad. Utredarna tror att han var vid gallerian samma dag som flickorna försvann. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro