ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

T-banemannen isolerad efter hotbild

Frida Sundkvist · 27 Feb 2013
Uppdaterad 27 Feb 2013
T-banemannen isolerad efter hotbild Här lämnar t-banerånaren Johnny på spåret vid Sandsborg.

T-banemannen isolerad efter hotbild Här lämnar t-banerånaren Johnny på spåret vid Sandsborg. Foto: Efterlyst/TV3


Han är inte populär i fängelset. Hotbilen mot den så kallade t-banemannen, som rånade en person på spåret, är så hög att han placeras i avskildhet på fängelset, skriver Expressen.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Andra fångar ska ha tillverkat stickverktyg för att använda som vapen. Fångar på andra fängelser ska dessutom ha hört av sig till Kriminalvården för att flytta t-banemannen till deras fängelse. 

T-banemannen är dömd till 18 månaders fängelse och utvisning efter den uppmärksammade händelsen då en berusad man föll ned på spåret och blev besluten på bland annat sin mobiltelefon. 

Enligt Expressen.se har Kriminalvården stundtals känns sig tvungna att hålla t-banemannen isolerad från de andra fångarna. 

- Vi kommenterar inte enskilda händelser. Men generellt kan jag säga att personer inne på kåken inte ser annorlunda än gemene man på den här typen av brott. Sådant här är ingenting man går och skryter om inne i fängelset direkt, säger Christer Isaksson, säkerhetschef inom Kriminalvården, till Expressen.se.

T-banerånarens offer Johnny överlevde mirakulöst nog, men förlorade halva foten, fick brännskador och frakturer samt hamnade i koma.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro