ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

T-banemördare ännu på fri fot

Anders Göransson · 5 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Slog till på stationer utan kamera • Polisen saknar spår

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen som knuffade en 29-årig man framför tåget på Högdalens tunnelbanestation är fortfarande på fri fot.

Polisen jämför nu mordet med en händelse vid Gullmarsplan en vecka tidigare.– Vi har med det naturligtvis, att det är två likartade händelser som skett i söderort. Men det är ingenting vi jobbar efter. Vi har ingen misstänkt i något av fallen, säger Ove Svantesson, stationsbefäl på söderortspolisen.

Mordet i Högdalen inträffade vid 14-tiden i fredags. Vittnen såg två män stå och tala med varandra på perrongen. När tåget närmade sig knuffade den ene mannen 29-åringen mot spåret. Han träffades av tåget och avled senare på sjukhus. Gärningsmannen försvann springande.

Förra lördagen knuffades en kvinna ner på spåret vid Gullmarsplan av en okänd man. Vid det tillfället var inget tåg på väg in, men kvinnan skadades ändå och fördes till sjukhus.

Varken vid Högdalen eller Gullmarsplan finns övervakningskameror vid perrongerna, vilket försvårar polisens arbete.

– Det finns en plan för att montera kameror vid alla stationer, men det är inte klart än, säger Thomas Silvander, chef för SL:s stationsservice.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro