ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ta en drink i Britneys fotspår

Karin Ericson · 1 Jun 2012
Uppdaterad 1 Jun 2012
Frukost, brunch, lunch, afternoon tea, a la carte och afterwork avlöser varandra punktenligt på Rosen bar & dining.

Frukost, brunch, lunch, afternoon tea, a la carte och afterwork avlöser varandra punktenligt på Rosen bar & dining. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Metros krogskribent Karin Ericson besöker 5-stjärniga hotellrestaurangen Rosen bar & dining och äter brunchbuffé som stjärnorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra året kom en 29-årig kvinna till Malmö med sin familj. Tvåbarnsmamman hade bokat trettio stycken rum på det 5-stjärniga hotellet Renaissance i den forna saluhallen vid Lilla Torg. När hon anlände med buss tog hon varuingången och stannade sedan i sviten hela dagen dit hon beställde room service från restaurangen, Rosen bar & dining, som ligger på första plan.

Det kanske jag också hade gjort, om jag hade sålt över 100 miljoner album, som Britney Spears. Själv anlände jag med cykel och tog snurrdörrarna in till hotellfoajén. I hotellrestaurangen serveras alla mål för dagen. Frukost, brunch, lunch, afternoon tea, a la carte och AW avlöser varandra enligt bestämda klockslag.

Vi siktar in oss på brunchen och hoppas på 5-stjärnig sådan i restaurangen med omtvistad inredning. Stora svulstiga soffor i mustiga färger; lila, turkos och grönt, breder ut sig och twiggylampor lutar sig tungt över borden. En bar i guld pimpar ytterligare och antingen avskyr man det eller gillar man att det inte ser ut som ännu en skandinavisk hotellmatsal. Atmosfären är skön, lugn och det sitter flera familjer vid borden.

I den turkosskrikiga matdelen är det uppdukat med buffé som vid andra anblick inte är speciellt gedigen och vi rör oss snabbt mellan fisk, kallrökt, varmt, ost och desserter. Som tur är kan man välja mellan flera sorters omeletter och Eggs Benedict från kocken i det öppna köket, och vi gillar även de små salladerna, Ceasar utan kyckling och vattenmelonsallad i glas, rabarberpajen, pannkakorna, den rökta älgsteken och små smoothieshots.

Men vi undrar var några av de klassiska brunchrätterna blev av och för vegetarianen ser det än mer skralt ut. Allt är vackert presenterat men med så få rätter bör de hålla högre nivå. Köttbullarna ska vara hemgjorda – det är de inte. Brödet nygräddat – det är det inte. Och juicen får gärna vara färskpressad. Till och med mindre kaféer i stan har ett större och bättre utbud än den 5-stjärniga hotellrestaurangen.

Det finns dock andra anledningar att gå hit. Kvällens cocktailbar är superb med drinkproffs som blandar kompromisslöst och gör det möjligt, även för en Malmöbo, att sippa klassiker nersjunken i en skön fåtölj, uppassad av män i fluga. Men när det gäller brunchen säger jag som Britney; Gimme gimme more. Gimme more gimme gimme more.

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Ericson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro