ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ta en kaffe och mys med ugglor

· 27 Dec 2015
Uppdaterad 12 Jan 2016
Det finns flera ugglecafén i Tokyo. På ett av dem kan besökare lära känna den här ugglan. Arkivbild.

Det finns flera ugglecafén i Tokyo. På ett av dem kan besökare lära känna den här ugglan. Arkivbild. Foto: Linda Lombardi/TT


Japan och framförallt huvudstaden Tokyo är något känd för sina vågade och lite udda ideer. Kattcafé är numera känt och har spridits ända till Sverige. Frågan är om Sverige någonsin får ett café fyllt med ugglor.

klar

Artikellänk är kopierad

Ugglan Fuku och katten Marimo är bästa vänner och bor tillsammans på Hukulou café i Osaka i Japan.
Ugglan Fuku och katten Marimo är bästa vänner och bor tillsammans på Hukulou café i Osaka i Japan.Foto: Hukulou Coffee/REX Shutterstock

I den elektroniktäta stadsdelen Akihabara i Tokyo är elektronik, manga och spel stort. Men här finns också väldigt speciellt något för djurälskaren. En uggleentusiast har nämligen skapat ett café där besökare kan dricka kaffe i sällskap av ugglor.

Runt om i cafét sitter ugglor i olika storlekar på sittpinnar och för en hundralapp sitter ugglan vid besökarens bord, skriver CNN.

LÄS MER
Se bilderna från ön där katterna har tagit över

De som kommer till cafét gör det nog mest för ugglornas skull – inte för fikat, man har nämligen begänsad tid på plats för att hänföras av de storögda fåglarna. Ägaren till ugglecafét som CNN besökte säger att eftersom ugglorna ser människor från det att de kläckts är de vana vid mänsklig kontakt.

Djurcafén har blivit allt vanligare i Tokyo. Det finns så klart de numera nästan traditionella kattcaféerna men också kaninkafé, reptilcafén och ugglecafén.

I somras blev den oväntade vänskapen mellan en katt och en uggla på ett japanskt café uppmärksammat och årets kanske mysigaste bilder på bästisparet togs (se i bildspelet).

Om trenden med ugglecafén tar sig ända till Sverige återstår att se. Men i Stockholm finns i alla fall ett kattcafé i den ideella föreningen Kattstallets lokaler.

LÄS MER: Självkörande bilar snackis i Tokyo

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro