ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ta en Tunisien-tur

Romina McGuinness · 1 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Den gamla stadsmuren till staden Sfax är en av många sevärdheter i Tunisien. Sfax är Tunisiens näst största stad med 400 000 invånare.

Den gamla stadsmuren till staden Sfax är en av många sevärdheter i Tunisien. Sfax är Tunisiens näst största stad med 400 000 invånare.


Landet som är Nordafrikas bäst bevarade hemlighet

klar

Artikellänk är kopierad

Nordafrikas bäst bevarade hemlighet är Tunisien. Det är ett land av mångfald – från livliga marknader till ödsliga landskap i Sahara – en drömdestination 2009.Börja din upptäcktsfärd i huvudstaden Tunis, en smältdegel för afrikansk kultur. Gatorna kantas av män som flätar jasminblad till butiker och kaféer i europeisk stil. Avenue Habib Bourguiba påminner om Paris Champs-Elysées och rymmer några superba restauranger, bland annat Café de Paris. Denna koloniala kvarleva har en terrass gjord för att sitta och betrakta folk och serverar stadens bästa kaffe. Missa inte ett besök på Bardomuseet där några av världens mest värdefulla romerska mosaiker visas. I utkanten av Tunis finns lämningarna av den feniciska staden Kartago. Platsen är ett världsarv med otroliga historiska lämningar och arkitektur – från antika amfiteatrar till romerska ruiner. Detta mytomspunna ställe är en perfekt bakgrund till en dynamisk musikscen – amfiteatern används ofta till konserter.Den romantiska blå och vita byn Sidi Bou Said var en gång pilgrimsort men har på senare tid blivit en favorit bland bohemiska intellektuella som diskuterar konst och politik över en kopp te eller middag. Byn ligger högt på klipporna och de lokala kaféerna har den bästa utsikten över Tunisbukten och ger dig en perfekt ursäkt att slappna av på terrasserna och dricka turkiskt kaffe med blominfusion. Forsätt sedan söderut längs kusten till kuststaden Hammamet. För 20 år sedan var den här fiskebyn knökfull med charterturister och kitschiga hotell. Men dess växande status som societetens favoritadress har ökat i takt lika snabbt som temperaturen i augusti. Dess strandpromenad är numera Afrikas motsvarighet till Franska rivierans främsta partystad S:t Tropez. Ön Djerba vid Gabeskusten i södra Tunisien är berömt för sina spa och thalassoterapibehandlingar.Besök synagogan el-Ghriba eller shoppa på Houmt Souk-marknaden på måndagsmorgnar och frossa bland udda läderväskor, psykedeliska kläder och kraftiga smycken i guld med berberjuveler. När spabehandlingarna har gjort susen kan du cykla de 10 kilometerna till byn Guellala där du kan hitta mängder av keramik och öken-kristallen rose des sables.Saharaöknen börjar söder om Chott el-Jerid, saltsjön var inspelningsplats i ”Stjärnornas krig”. På dagen kan du utforska de gyllene sanddynerna i jeep och när mörkret faller sitta vid öppen eld och sova i beduintält. Månlandskapet i Matmata fick föreställa staden Sidi Driss i ”Stjärnornas krig”. Berberna grävde kratrar i den mjuka klippan och skapade hus under jorden för att undkomma den tryckande hettan.

klar

Artikellänk är kopierad

Romina McGuinness
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro