ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ta ett dopp i Vanadisbadet – om två år

Viktor Bendz · 29 Maj 2012
Uppdaterad 29 Maj 2012

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Krossat glas, graffiti och en tom pool är det enda som återstår av Vanadisbadet. Nästa vår tas första spadtaget för en renovering. – Jag lovar att göra allt jag kan för att det ska öppna 2014. Byggentreprenader kan dra ut på tiden, säger stadsbyggnads- och idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

Badet stängde 2008 och Alliansen i Stadshuset lovade att ersätta det med ett helt nytt bad, öppet året runt, med stor sporthall insprängd i berget. Det skulle stå färdigt i år.

Så blev det inte. Tidigast 2014 står det färdigt. Och en pampig anläggning är det inte tal om; rutschkanorna försvinner och de två poolerna renoveras bara. Därutöver tillkommer nya omklädningsrum och duschar. Det viktigaste är att det ska gå att sola och bada där, säger Regina Kevius.

Kommunen har letat efter privata aktörer, men de har alltid haft baktankar – som att bygga bostäder i lunden. Nu har kommunen avsatt 53 miljoner till Vanadis. – Det absolut viktigaste för oss är att rusta upp badet snabbast möjligt. Jag är rädd att det hade dragit ut på tiden att hitta privata aktörer, säger Regina Kevius.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro