ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tack Sverige! Paparizou hör hemma i final

Nina Andrén · 2 Mar 2014
Uppdaterad 2 Mar 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Vilken nervpärs det var i går. Tack Sverige för att ni äntligen förstod att Helena Paparizous “Survivor” självklart skulle till final. Det borde folk insett redan vecka ett. Är det NÅGON som sagt ett ljud om Yohio och hans bidrag sen dess? Nä, just det.

På ett sätt är det ändå okej att fjolårets tvåa är i final. Han kommer nog dock inte göra så mycket väsen av sig där. “Songbird” har det inte snackats om heller men den fyller en annan funktion i final. Skräll-Ellen är tillsammans med Ace Wilder årets nykomlingar som kan få långa fina karriärer tack vare Melodifestivalen.

Intressant också att både “Survivor” och “Bröder” som knep gårdagens finalbiljetter kommer från första deltävlingen. Den måste ses som den starkaste omgången. De låtar som togs till Andra Chansen från deltävling fyra hamnade i botten. De hade aldrig ens något i AC att göra. Platserna borde ha gått till Josef Johansson och Linda Bengtzing. Jag sa ju det!

Vi vet inte än de exakta placeringarna 1-4 som ledde till duellerna men enligt hur snacket på sociala medier gått torde det varit Helena Paparizou som fick flest röster. Därefter Linus, Stenmarck och Outtrigger fyra. Efter finalen får vi de exakta röstningssiffrorna från alla deltävlingar. Vänta er ett nördinlägg här då om statistik.

Resterande placeringar blev så här:

5. State of Drama 6. JEM 7. Ellinore Holmer 8. Ammotrack

Synd på JEM som jag verkligen gillade. I övrigt ganska väntat resultat.

Jobbigt för SVT att tekniken strulade mer än en gång under sändningen. Man tycker ju att de har haft en tuff vecka ändå med avslöjandet om röstningsrobotar och den hårda kritiken i allmänhet kring årets tävling.

I och med att programmet var så fullproppat av tävlingsmoment fanns det inte mycket tid till humor och dötid. Det vann de på. Rappt tempo och när programledarna tvingades improvisera var de ju roliga. Chocken. Tiffany Persson i green room kom som en räddande ängel men det borde ha hänt för flera veckor sedan. Någon skrev att Tiffany trendade “world wide” på Twitter vid den tidpunkten. Så svältfödda är vi på humor i år.

Ungefär 747 000 röster kom in under Andra Chansen. En nedgång från förra året då ca 900 000 röster räknades. Men med tanke på de låga siffrorna under deltävlingarna får man nog räkna summan som godkänd eller rent utav bra med årets mått mätt. Det fanns alltså låtar och artister som engagerade.

Nåja, huvudsaken att Paparizou äntligen är i final där hon hör hemma.

Och grattis Fredrik Kempe som har skrivit fyra av tio finalistbidrag. Minst sagt imponerande!

Jag direktrapporterade under hela sändningen om ni vill läsa så här i efterhand.

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Andrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro