ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tåg spårade ur utanför Sundsvall – femton skadade

Gustaf Eriksson · 3 Dec 2012
Uppdaterad 3 Dec 2012

Foto: Scanpix


Passagerarna låg och sov när två vagnar lossnade och spårade ur nära Sundsvall tidigt i morse. Femton personer skadades i olyckan. – Det lät väldigt högt och skakade kraftigt, säger Andreas Jarskog, som satt i en av de urspårade vagnarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

SJ-tåget var på väg från Stockholm till Östersund när de två vagnarna spårade ur vid 06:20-tiden på måndagsmorgonen.

– Det började låta väldigt högt och skaka kraftigt. Sedan bromsade tåget in snabbt. När vi stannade lutade tåget kraftigt, det kändes nästan som att vi var på väg att åka ner i diket, säger passageraren Andreas Jarskog, 39.

En person fick föras till sjukhus med ambulans. Totalt skadades 15 personer vid olyckan, enligt SJ. – Vissa blev ledsna och oroliga ombord. Stämningen var upprörd, säger Andreas Jarskog. De som ådragit sig lättare skador har förts till en vårdcentral i närområdet för att få vård.

Vagnarna åkte av rälsen och lutade efter olyckan kraftigt, vilket försvårade evakueringen. De 40 personerna som satt i vagnarna evakuerades till ett fikarum i en närbelägen fabrikslokal. 

Enligt SJ färdades totalt 132 personer på tåget. Passagerarna i de vagnar som fortfarande stod kvar på rälsen fick stanna kvar ombord. Vid 09-tiden höll bussar på att anlända som ska ta resenärerna till Östersund. – Men en del vill inte åka till Östersund längre utan vill i stället ta sig tillbaka till Stockholm för att de är rädda att bli fast där, säger Andreas Jarskog. En av de urspårade vagnarna lutar mot en konktaktledning och sträckan är strömlös. Dessutom har rälsen skadats vid urspårningen.  – Tåget har rivit upp jättemycket i spåret, så det ska bytas, säger Monica Näslund på Trafikverkets pressinformation, till TT. Enligt Trafikverket kommer det vara stopp i tågtrafiken på sträckan till onsdag. Det är i nuläget oklart vad som orsakade urspårningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro