ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tågkraschen en gåta

Tobias Sahlén · 15 Jan 2013
Uppdaterad 16 Jan 2013
Ann-Marie Johansson bor tvärs över gatan till huset som tåget kraschade in  i och vaknade utav smällen. – Man undrar ju hur det här kunde hända? Tack  och lov att ingen i huset kom till skada. 

Ann-Marie Johansson bor tvärs över gatan till huset som tåget kraschade in  i och vaknade utav smällen. – Man undrar ju hur det här kunde hända? Tack  och lov att ingen i huset kom till skada.  Foto: Isabel Svensson


Det är fortfarande en gåta hur tågolyckan i Saltsjöbaden kunde inträffa. – Men det är något som har brustit i våra säkerhetsrutiner, säger Tomas Hedenius, kommunikationschef på Arriva.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 20-åriga kvinna som av okänd anledning körde iväg med tåget vårdas fortfarande för sina skador på Karolinska universitetssjukhuset. Läget var  under dagen allvarligt men stabilt enligt polisen, som då inte hade kunnat hålla förhör med kvinnan.

– Hon har opererats under dagen och vi hoppas kunna hålla förhör med henne imorgon, sa kammaråklagare Per Andersson under tisdagseftermiddagen.

Frågan på allas läppar, hur kvinnan kunde köra iväg med tåget, är ännu obesvarad. Enligt Arriva är 20-åringen anställd hos en av deras underleverantörer och har skött sitt jobb bra.

– Det ska vara omöjligt för en städerska att köra iväg med våra tåg, säger Tomas Hedenius.

Enligt honom har städerskan på något sätt kommit över nycklar till tåget, vilka hon inte ska ha tillgång till. Men hur är oklart.

– Är du väl inne i tåget och har nycklar är det inga problem att sätta igång det. Vi får se över vad som hänt och vi bistår polisen i deras utredning, säger Tomas Hedenius.

Kvinnan har anhållits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och polisen har i dagsläget inga misstankar om att det skulle finnas fler inblandade. Enligt Tomas Hedenius är det inte helt klart att det måste ligga ett brott bakom olyckan.

– Att det hela handlar om en olyckshändelse är inte uteslutet, säger han.

Det är fortfarande oklart hur pass omfattande skador på tåget och bostadshuset olyckan orsakat.

– Tåget är väldigt gammalt och den första vagnen ser ju väldigt illa ut. Kostnaden är såklart en viktig fråga men inte prioriterad i det här läget, säger Tomas Hedenius. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro