ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tågresandet ökar trots kritik om förseningar

Tobias Sahlén · 27 Feb 2013
Uppdaterad 26 Feb 2013
Arvid Hemberg, 29, och My Emanuelsson, 31, åker ofta Dalarna–Stockholm-Malmö med barnen Lima, 7, och Imre, 5  veckor. De tycker att det är säkrare och skönare att ta tåget för att man kan röra på sig. Foto: 

Arvid Hemberg, 29, och My Emanuelsson, 31, åker ofta Dalarna–Stockholm-Malmö med barnen Lima, 7, och Imre, 5  veckor. De tycker att det är säkrare och skönare att ta tåget för att man kan röra på sig. Foto:  Foto: Urban Brådhe


Trots en massiv kritik mot SJ på grund av förseningar ökar tågresandet i Sverige. – Människor har varit upprörda på SJ men glömmer oerhört snabbt, säger Hans Remvig på konsultbolaget Resurs.

klar

Artikellänk är kopierad

SJ fick mycket kritik för förseningar under 2012. Men siffror från både Resurs och SJ visar att tågresandet i Sverige fick ett uppsving i fjol. PR-konsult Paul Ronge tror inte att kritiken hindrar vanligt folk från att resa med tåg.

–  Det som styr är ekonomin. Folk är förbannade, med allt rätt, men vilka andra alternativ finns det för till exempel en barnfamilj?

Han tror dock att SJ tappat allt förtroende vad gäller affärsresande.

–  Sju dagar av sju tar jag hellre flyg än tåg om jag vill vara säker på att komma fram till ett möte i tid, säger Paul Ronge.

Thelma Henrysson, kommunikatör på SJ, tror att det är människors miljömedvetenhet som gör att tågresandet ökar.

–  Dessutom har vi flera nya snabbtåg som erbjuder fler platser som vi kan sälja, säger Thelma Henrysson.

Enligt SJ:s egna siffror var det sträckan Stockholm–Malmö som ökade mest förra året, med hela tio procent fler tågresenärer.

–  Vi har infört fler avgångar på den sträckan enligt den efterfrågan som finns, säger Thelma Henrysson vidare.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro