ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tågstopp på flera platser efter stormen

TT · 10 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STORMEN Träd som blåst ned över elledningar ställde till stora problem i tågtrafiken under onsdagsmorgonen. I Gästrikland stod trafiken nästan helt stilla vid sjutiden på morgonen, uppger Banverkets pressjour. Även i Jämtland, Dalarna och Medelpad hade man problem.På Ostkustbanan mellan Stockholm och Sundsvall gick dock tågen som vanligt.Under natten var det även strömlöst på flera sträckor i Värmland. Banverkets tvingades avbryta arbetet under natten men återupptog det under morgonen.Tågen mellan Uppsala och Västerås fick ersättas med buss på onsdagsmorgonen, enligt SJ:s pressjour. Även trafiken mellan Arboga och Örebro fick ersättas eller ledas om via Hallsberg.

Även i Värmland stod tågen stilla på onsdagsmorgonen på grund av träd som blåst ned över ledningar.– Det är knappt någonting som har klarat sig, det är mycket småbanor och i stort sett är det lamslaget i hela Värmland, säger Arne Öberg på presstjänsten i Banverkets östra banregion. Vid halv åtta-tiden fanns ännu inga prognoser för när trafiken kan vara i gång igen.– De är tvungna att vänta på ljuset för att få bild av vad som hänt, man vet bara att kraftmatningen är borta, säger Arne Öberg. Övriga banregioner tycks ha klarat sig utan trafikstörningar efter nattens oväder.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro