ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Taher, 58, fick inte betalt när han körde taxi – för att han inte var svensk”

Emmelie Wallroth · 17 Mar 2015
Uppdaterad 17 Mar 2015
Kvinnan vägrade betala för taxiresan, berättar Taher Radjavi.

Kvinnan vägrade betala för taxiresan, berättar Taher Radjavi. Foto: Privat/TT


När Taher Radjavi skulle släppa av de två barnen vägrade deras mamma att betala för taxiresan. Hon berättade att hon hade ringt och bett om en svensk chaufför och hört på telefon att jag bröt”, säger Taher.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter artiklarna om Victor Ganguly, 20, som utsattes för vardagsrasism på tunnelbanan har fler personer som varit med om liknande händelser hört av sig till Metro.

Säljarens rasistpåhopp på Ilias, 32: ”Man kan inte lita på sådana som du”

En av dem är Taher Radjavi, 58, som vid flera tillfällen utsatts för vardagsrasism. Och en händelse minns han mer än de andra.

– Jag kan inte släppa det, det var fruktansvärt, säger han.

För några år sedan, när Taher körde taxi, fick han en körning i Malmö. Han skulle hämta upp två barn vid en skola och köra dem omkring två-tre mil.

– Föräldrarna kunde inte hämta dem och jag ringde till deras mamma för att säga att vi nu var på väg, så att de inte skulle vara oroliga, berättar Taher.

Rasistattacken mot Victor, 20: ”Det var som fan, du kunde svenska”

De anlände till adressen där barnens mamma stod och väntade. Hon hjälpte barnen ur taxin och tog snabbt ut deras väska. Sedan gick hon fram till Taher och sa att de ”hade ett litet problem”.

– Hon sa att ”eftersom du inte är svensk så betalar jag inte”. Hon berättade att hon hade ringt och bett om en svensk chaufför och hört på telefon att jag bröt, säger Taher.

Han blev paff och visste inte vad han skulle göra. Kvinnan ska ha sagt åt honom att köra därifrån – men han fortsatte att säga att han ville ha betalt för körningen. Till slut var han tvungen att köra därifrån. Han åkte till polisen och anmälde händelsen, men i brist på bevis ska ärendet ha lagts ner.

– Jag ringde till föräldrarna för att de inte skulle vara oroliga, och så möts man av det här. Jag blev skakig och mådde inte alls bra, säger Taher.

Här hittar du fler artiklar i Metros serie om vardagsrasism.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro