ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Taket blåste bort

Patrick Ekstrand · 19 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX

Omkring 40 simmande barn fick en flera ton tung tältduk över sig när stormen drog in över Malmö i går. Vindhastigheter på mer än 30 sekundmeter uppmättes och blåsten fick tältet över 50-metersbassängen på Lindängsbadet att kollapsa.När räddningstjänstens dykare hade sökt igenom bassängen kunde det konstateras att ingen hade skadats allvarligt.– Plötsligt försvann taket och man såg himlen, säger systrarna Evelina och Matilda Edlind. Ingen person skadades allvarligt, trots att tältduken är mycket tung.– Jag skulle gissa att det väger flera ton, säger Magnus Lennartsson, klubbdirektör för Malmö kappsimningsklubb. Han känner inte till några varningar om att tältet kan rasa till följd av oväder.– Det är Malmö stad som har köpt in det här, men vi har inte fått några direktiv att man inte ska använda det när det blåser.

Tidigt på torsdagsmorgonen var över 3 000 hushåll, framför allt i Skåne, fortfarande utan ström efter onsdagens storm över södra Sverige. Hela natten arbetade kraftbolaget Eons reparatörer med att laga ledningar som förstörts av nerblåsta träd.Som mest var cirka 8 000 av bolagets kunder i södra Sverige utan el.Under morgonen sätter Eon in fler man i arbetet med att laga ledningar, vilket gör att antalet strömavbrott kan öka tillfälligt, eftersom ledningar kopplas ur under reparationsarbetet, men därefter kommer allt fler att få strömmen tillbaka.- Vi räknar med att bli av med huvuddelen av avbrotten före lunch, säger Johan Aspegren på Eons pressavdelning till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro