ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Talade i åtta timmar till stöd för "drömmarna"

Malin Jansson · 8 Feb 2018
Uppdaterad 8 Feb 2018
Demokraternas ledare Nancy Pelosi, under en pressträff den 19 januari. Talet som hölls i USA:s representanthus i onsdags varade i över åtta timmar.

Demokraternas ledare Nancy Pelosi, under en pressträff den 19 januari. Talet som hölls i USA:s representanthus i onsdags varade i över åtta timmar. Foto: Alex Edelman


I över åtta timmar. Så länge varade den 77-åriga demokraten Nancy Pelosis tal i USA:s representanthus under onsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var när den republikanska majoriteten i USA:s representanthus arbetade för att få igenom den nya budgeten som demokraternas ledare Nancy Pelosi tog tillfället i akt att protestera mot att förslaget inte omsluter de så kallade ”drömmarna”.

“Drömmarna” utgör de närmare 800 000 papperslösa som kom illegalt till USA som unga, men som skyddats från deportation genom den före detta presidenten Barack Obamas Daca-program. Nuvarande president Donald Trump beslutade i september att avsluta programmet och har satt den 5 mars i år som slutdatum.

I sin roll som minoritetsledare har hon rätt att tala så länge hon önskar – något som utnyttjades till fullo och som fått stor uppmärksamhet i flera amerikanska medier.

Talet startade klockan tio på onsdagen lokal tid – och slutade inte förrän strax efter sex på kvällen, skriver CNN.  77-åringen, som under de dryga åtta timmarna stod i 10 centimeter höga klackar, läste upp brev efter brev med vittnesmål om hur ”drömmarna” tack vare de tillfälliga uppehållstillstånden fått möjlighet att utbilda sig eller söka jobb.

ABC News.– Vi vill vara säkra på att den amerikanska kongressens offentliga arkiv för all framtid ska spegla deras stora bidrag till USA, i hopp om att deras berättelser ska förmå representanthusets talman att ge oss en omröstning, sa Nancy Pelosi enligt 

Demokraterna har länge krävt en lösning för de så kallade “drömmarna” – annars går de inte med på en budgetuppgörelse. Enligt CNN ska Nancy Pelosi ha satt nytt talarrekord för representanthuset.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro