ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Talangerna som ska lyfta allsvenskan

Johan Darin · 3 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Albin Ekdal BP, Sebastian Castro Tello HIF, Pierre Bengtsson AIK och Kebba Ceesay DIF. 

Albin Ekdal BP, Sebastian Castro Tello HIF, Pierre Bengtsson AIK och Kebba Ceesay DIF. 


klar

Artikellänk är kopierad

PREMIÄR. Varje allsvensk säsong stiger några unga spelare fram och visar de gamla rävarna var skåpet ska stå. Metro presenterar fyra talanger från stockholmslagen vars namn ni kommer höra ett bra tag framöver .

Kebba Ceesay, 19 år, sitter i en lägenhet vid St-Eriksplan och är nöjd med tillvaron. För sju år sedan kom han som 13-åring till Sverige från Gambia och fick sitt första möte med organiserad fotboll i Brage. I januari värvades han från Brage av Djurgården för att konkurrera om en högerbacksplats. Han beskrivs som snabb och bollsäker, eller för att använda ett modeord - en modern ytterback. Landslagsbacken Mattias Concha får höja sig när han känner flåset i nacken. – Först och främst - konkurrens är bra! Mattias Concha är allsvenskans bästa högerback och jag kan lära mig mycket av honom. Jag kommer att få min chans och då tar jag den. Hans personliga mål för säsongen är att växa som fotbollsspelare och människa. Fansen vill mer – de vill se honom i startelvan redan nu.

Sebastian Castro Tello, 20 år, är nummer två i ordningen (efter Erkan Zengin) från Norra Botkyrka att ta plats i Hammarbys A-trupp. Han har ett driv i steget och en låg tyngdpunkt som i kombination med fin teknik bjudit motståndarbackar på generande åkturer under försäsongen. Förra året blev det fyra inhopp i allsvenskan. Mot Bröndby i Royal league, den 30 november förra året, gjorde han sitt första A-lags mål i form av ett jätteskott utifrån. Det dröjde inte länge förrän U21-landslaget hörde av sig inför ett möte med Malta.– Jag blev tvungen att lämna återbud på grund av skada men det är bara att bita ihop och hoppas att de hör av sig igen, säger han.

Pierre Bengtsson, 18 år, är en liten man som spelar med ett stort leende på läpparna. Pierre Bengtsson fick egentligen sitt genombrott förra säsongen. Inför 20000 åskådare sprang han, nervös, ut på Råsunda som startman i en match mot Öster. AIK vann med 5-0 och fansen hade fått en ny kelgris. Han är en mittfältare med bra driv och bollkontroll som påminner om Kaka i spelstil. – Det har jag inte hört, men visst finns det likheter. Jag gillar att driva bollen i hög fart och har blivit bättre på det. Dulee (Johnson) är riktigt duktig, det är bara att se och ta efter, säger Pierre Bengtsson.Pierre Bengtsson hotar rutinerade spelare som Mats Rubarth om en plats i startelvan.  – Mitt mål i år är att vinna SM-guld med AIK, säger han som om det vore självklart.

Albin Ekdal, 17 år och son till tv-stjärnan Lennart Ekdal, väckte redan för två år sedan Chelseas intresse. Han tränade med storlaget och de var intresserade av en övergång. Det blev inget med det och nu gäller allsvenskan med BP för Albin Ekdal som gått den långa vägen från pojklag till A-lag. Kanske är Albin Ekdal den av de unga talangerna som kommer få mest speltid.– Det kommer bli jävligt tufft. Men det har gått bra på försäsongen, säger Albin Ekdal. Han är en spelfördelande innermittfältare som helst skickar vackra genomskärare från en offensiv position. Även om spelsinnet, tekniken och passningsspelet sitter där är inte muskelmassan av seniorklass.– Jag tränar med laget på gymmet och det går sakta framåt, säger han. På fredag väntar Allsvensk premiär. Då ställs Albin Ekdals Brommapojkarna och Kebba Ceesays Djurgården mot varandra på nationalarenan Råsunda. Det är dags för framtiden att äntra nuet.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Darin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro