ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Talangjägaren BARBARR hintar om slutet på spelarkarriären

Erik Glanell · 3 Dec 2018
Uppdaterad 3 Dec 2018
André "BARBARR" Möller har tagit fram många talanger genom åren. Nu öppnar han upp om att karriären snart kan vara slut.

André "BARBARR" Möller har tagit fram många talanger genom åren. Nu öppnar han upp om att karriären snart kan vara slut. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


X6tence Galaxy imponerade i såväl kvalet till som i turnering på Dreamhack. Återigen har André "BARBARR" Möller fått ljuset att skina på nya svenska talanger.

klar

Artikellänk är kopierad

Det tog slut i semin men effekten av X6tence Galaxys framgång under Dreamhack Open kommer troligtvis ge eko långt efter att Elmias dörrar stängts. Ett gäng unga svenska talanger som legat och grott i diverse smålag för att plötsligt äntligen blomma ut i en turnering där de får visa upp vad de kan.

Något vi också har sett förut är att André ”BARBARR” Möller har ett finger med i spelet. Han har fostrat namn som William ”Draken” Sundin och Fredrik ”REZ” Sterner i Epsilon. Och nu Nicolas ”Plopski” Gonzalez och Tim ”nawwk” Jonasson.

LÄS MER
ENCE lekte hem segern i Dreamhack Open-finalen

Fingertoppskänslan är ett resultat av erfarenhet men också ett utanförskap i den svenska proffsscenen.

– Jag kan mycket och har varit med i tio år. Jag har aldrig fått chansen i lag som Fnatic och NiP på grund av personliga relationer. Då får man skapa sina egna lag, säger André ”BARBARR” Möller.

Genom åren har han blivit en spindel i nätet i den svenska scenen med sina trådar ute i de nationella plattformar. Därifrån plockas sedan guldkornen som vid flera tillfällen nu alltså fått chansen att glänsa bland de allra bästa.

– Jag frågar runt i mina nätverk om vilka som sticker ut och känner en del inom den svenska scenen som har koll på talangerna i SPL och så vidare. Sen får man ta in dem och prova dem, säger han.

Att hitta folk som kan sikta är inga problem. Den stora utmaningen när det gäller nya talanger är i stället att hitta spelare med attityden som krävs för att nå toppen.

– De flesta i dag är redan så bra på den mekaniska biten så attityden är jätteviktigt för oss. Att det finns en balans mellan lugnt självförtroende och hype, säger han

Snart kan dock tiden när den svenske 28-åringen krattar fram talanger åt storlagen vara förbi.

– Jag försöker lära ut allt jag kan innan det är slut. Planen med detta laget [X6tence Galaxy] är att göra dem så starka som möjligt inför när jag slutar för det är inte långt kvar till dess.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro