ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Talibanerna: Skulle försöka mörda Malala igen

Gustaf Eriksson · 7 Okt 2013
Uppdaterad 7 Okt 2013
Talibanerna: Skulle försöka mörda Malala igen

Talibanerna: Skulle försöka mörda Malala igen Foto: TT Bild


16-åriga aktivisten Malala Yousafzai kan bli den yngsta Nobelpristagaren någonsin. Men om talibanerna får tag på henne kommer de försöka döda henne igen: – Vi skulle vara stolta över hennes död.

klar

Artikellänk är kopierad

För ett år sedan tog en pistolbeväpnad taliban sig ombord på en skolbuss i Pakistan och sköt Malala Yousafzai i huvudet. Orsaken var att hon tycker att flickor ska få gå i skolan. 

Malala överlevde mirakulöst. Efter att hon rehabiliterats har hon fortsatt kämpa för flickors rätt till utbildning. I veckan kan hon bli den yngsta någonsin som får Nobels fredspris. – Döden ville inte döda mig. Nu vet jag att du inte får vara rädd för döden. Du måste gå framåt, för utbildning och fred är väldigt viktigt, säger hon i en intervju med ABC News.

Men en talesperson för talibanerna säger till ABC News att de skulle försöka mörda Malala Yousafzai igen om de fick chansen. Talespersonen tillbakavisar också att orsaken till attacken var hennes engagemang i utbildningsfrågor. – Vi riktade in oss på henne för att hon attackerade islam och skämtar om islam. Om vi skulle hitta henne igen skulle vi definitivt försöka döda henne och vara stolta över hennes död. Vem som får Nobels fredspris avslöjas av den norska nobelpriskommittén på fredag.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro