ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Talmannen har samtalat med Löfven – undersöker även extraval

David Peterson · 4 Jan 2019
Uppdaterad 4 Jan 2019
Talmannen undersöker också förutsättningarna för extraval.

Talmannen undersöker också förutsättningarna för extraval. Foto: TT


Talman Andreas Norlén har nu samtalat med Stefan Löfven (S) om regeringsbildningen. Under kvällen ska han även prata med Ulf Kristersson (M). Samtidigt undersöks de praktiska förutsättningarna för extraval.

klar

Artikellänk är kopierad

Talman Andreas Norlén ger inga detaljer kring vad som sades i samtalet med S-ledaren Stefan Löfven.

– Jag har i dag återigen talat med Stefan Löfven och kommer att tala med Ulf Kristersson i kväll. Som nämnts tidigare kommer jag att få mer formella återrapporteringar den 10 januari. Samma dag kommer även Valmyndigheten rapportera till mig angående de praktiska förutsättningarna för ett eventuellt extraval. Jag kommer att hålla en avslutande talmansrunda den 14 januari innan mitt förslag till statsminister läggs fram för riksdagen, enligt de datum jag tidigare har aviserat, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt tidsplanen kommer talmannen att lägga fram ett förslag om statsminister för riksdagen måndagen 14 januari. En statsminister planeras sedan till onsdagen den 16 januari.

Om inte en statsminister kan väljas 16 januari hålls den fjärde och sista statsministeromröstningen 23 januari. Om inte en statsminister kan väljas då heller väntar extraval.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro