ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Talmannen: Partierna får 48 timmar till

David Peterson · 14 Jan 2019
Uppdaterad 14 Jan 2019

Foto: TT


Stefan Löfven (S) ska få tid att förhandla med Jonas Sjöstedt (V). Därför skjuts den planerade statsministeromröstningen upp till den 18 januari. Det meddelar talman Andreas Norlén på en pressträff.

klar

Artikellänk är kopierad

Talman Andreas Norlén skjuter upp statsministeromröstningen med 48 timmar.

– Flera partiledare har bett om viss ytterligare tid. Min utgångspunkt är att jag redan gett väldigt mycket tid till den här processen. Det har funnits gott om tid under jul att genomföra regeringsförhandlingar och säkerställa allt det stöd som krävs. Jag är mycket kritisk till att det visat sig att den här regeringslösningen inte har allt det stöd som krävs, säger han på en pressträff.

”Viss förlängning”

Norlén tror att många i svenska folket börjar tröttna på de många turerna men menar ändå att han måste förlänga tidsplanen något.

– Om nu flera partiledare ber om viss ytterligare tid och det innebär att regeringsbildningen därmed går att lösa kan jag inte neka viss förlängning,

Ny tidsplan

Enligt den nya tidsplanen kommer talmannen att lägga fram ett förslag om statsminister för riksdagen på onsdag den 16 januari. En statsministeromröstning sker sedan troligtvis på fredag den 18 januari.

Om inte en statsminister kan väljas 18 januari hålls den fjärde och sista statsministeromröstningen nästa vecka. Om inte en statsminister kan väljas då heller väntar extraval.

LÄS MER
Lista: De kan bli ministrar i en S-MP-regering
klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro