ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Talmannens besked: Mer tid tid till Stefan Löfven

Alexandra Andersson · 4 Dec 2018
Uppdaterad 13 Dec 2018
Nu får Stefan Löfven mer tid av talmannen för att föra förhandlingar med andra partier.

Nu får Stefan Löfven mer tid av talmannen för att föra förhandlingar med andra partier. Foto: IBL


Andreas Norlén ger Stefan Löfvén (S) ytterligare tid i regeringsfrågan. Beslutet kommer efter uppgifter om att flera partier ska inleda förhandlingar med Socialdemokraterna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Den 23 november föreslog talmannen Andreas Norlén S-ledaren Stefan Löfven som statsminister – efter att Moderaternas partiordförande Ulf Kristersson fått nej av riksdagen.

Nu får socialdemokraternas partiledare ytterligare tid för förhandlingar, meddelar Andreas Norlén i ett pressmeddelande under tisdagen.

– Jag har fått information om att flera partier ska inleda förhandlingar om regeringsfrågan. Jag har därför bedömt att det är rimligt att medge tid för dessa förhandlingar, säger han.

Andra försöket

Stefan Löfven väntas ge en första rapport om processens utveckling den 7 december, med en uppföljande rapport den 10 december.

Därefter uppges talmannen att kommentera nästa steg i regeringsbildningen.

Stefan Löfven blir det andra statsministerförslaget av maximalt fyra omröstningar. Ifall inget av talmannens fyra förslag tolereras av riksdagen blir det extraval.

Centerpartiet öppna för förhandlingar

I en debattartikel på Aftonbladet skriver Centerpartiets ledare Annie Lööf på tisadagen att Socialdemokraterna har kommit med “ett skambud” när det gäller en rad av de politiska krav som hennes parti fört fram.

“Om detta skulle vara slutsvaret kommer Centerpartiet rösta nej till Stefan Löfven”, meddelar hon.

Men hon stänger inte dörren helt.

”Vi är beredda att denna vecka ge S en sista chans att möta upp våra krav på politiska reformer. Det innebär att vi behöver tydliga besked från S på ett antal områden,” skriver Annie Lööf.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro