ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tänd ett ljus för bröstcanceroffren

Johanna Ohlson · 15 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Förra året fick inte alla marschaller plats i Kungsträdgården. I år har området fått växa för att alla ljus ska rymmas. – Det var närmare 10 000 marschaller förra året. Det var jättehäftigt, men när klockan var sju hade vi ingen plats kvar för att tända fler. Förhoppningsvis får alla plats i år, säger Adela Rodrigo, på Cancerfonden som anordnar årets ljusmanifestation.

Det har blivit tradition att hålla till i Kungsträdgården. I år blir det musik av kvinnokören SALT och en utställning av foton och illustrationer av Anna Hallén. Hon drabbades själv av bröstcancer när hon var 28 år. – Jag vill öka medvetenheten kring att unga kvinnor får bröstcancer. För mig var det här ett sätt att bearbeta och skapa ordning i det totala kaos jag befann mig. Nu hoppas jag att bilderna kan förmedla hopp till andra som drabbats och en känsla av ett de inte är ensamma, säger Anna Hallén. 

Klockan fyra invigs manifestationen på stora scenen och Kungsträdgården tänds upp. – Det är väldigt starkt när alla marschaller brinner. Det är en fin och stämningsfull stund som ger plats för eftertanke och reflektion, säger Adela Rodrigo.

Manifestationen

När: Lördag den 17 oktober kl. 16–19

Var: Kungsträdgården

Vem: Kören SALT sjunger och Anna Hallén visar sin utställning Somebody has my mind in mind

Hur: Du kan köpa en ljusbiljett för 40 kronor där 35 kronor går till Cancerfonden och 5 kronor går till den lokala förening som sålt biljetten. Ljusbiljetten motsvarar en marschall som tänds.

Här anordnas andra ljusmanifestationer på lördag: Göteborg, Domkyrkan 24 oktober Malmö, Gustav Adolfs torg Örebro, Stortorget Östhammar, Österbybruk 24 oktober Köping, Hökartorget, 29 oktober

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro