ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tänd på grillen!

Anneli Wikström · 17 Jul 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Grillsäsongen är här. Här är de godaste recepten och de bästa tipsen för att lyckas vid grillen.Vilket kött är att föredra då man grillar? Ska man köpa kol- eller gasolgrill? Ska man ha kol eller briketter? Frågorna är många. Men lugn, Menyse:s kock Anne Torjussen har svaren.– Om vi börjar med två enkla tips för att lyckas så är det första att inte grilla på för hög värme. Vänta tills du fått en bra glöd. Det andra tipset är att man inte ska ha bråttom. Börja grilla i mitten av grillen och flytta sedan ut köttet mot kanterna. Annars blir det lätt torrt, säger Anne till metro.se.Anne rekommenderar att man marinerar köttet några timmar innan det är dags att slänga det på grillen. Det bör också vara rumstempererat, men det är inte avgörande för smaken utan det rekommenderas för att inte temperaturskillnaden mellan grillen och köttet ska vara för stor.Hon tycker också att man ska skippa fläskfilén.– Den har tendens att bli torr. Släng på rött kött istället, typ lamm eller oxfilé.Om Anne själv får bestämma landar just lamm på grillen. Och då helst på en kolgrill.– Jag föredrar helt klart kolgrill eftersom det ger en annan smak på köttet även om det förstås är smidigt med gasolgrill.

Foto: menyse
Foto: menyse.com
Foto: menyse.com
Foto: menyse.com
Foto: menyse.com
Foto: menyse.com
Foto: menyse.com
Foto: menyse.com
klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro