ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tango för två

C-G Karlsson · 13 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Hollywoods nya älskling Katya (Sienna Miller) intervjuas närgånget av den misslyckade reportern Pierre (Steve Buscemi). 

Hollywoods nya älskling Katya (Sienna Miller) intervjuas närgånget av den misslyckade reportern Pierre (Steve Buscemi). 


klar

Artikellänk är kopierad

Titel: The interviewGenre: DramaBetyg: •••

När Theo van Gogh mördades av en islamisk fundamentalist för tre år sedan hade han planer på att göra en nyinspelning av sin egen film ”Interview”. Med Steve Buscemi som regissör har de förverkligats.

Pierre, en politisk reporter, har fått det förnedrande uppdraget att intervjua Hollywoods nya stjärnbimbo Katya. Efter en fiaskoartad inledning fortsätter intervjun hemma på Katyas loft.

Filmen är lika mycket ett mediekritiskt kammarspel som en syrlig kändisbetraktelse, och den nerviga dynamiken mellan Buscemi och Sienna Miller fungerar utomordentligt. Tyvärr pajar den påklistrade slutknorren hela känslan av att befinna sig på en smådekadent efterfest.

Slutet borde inte andas smart thriller utan brustna blodkärl, ångest och obarmhärtig huvudvärk.

Jessica Alba och Dane Cook i årets kanske sämsta film.
Jessica Alba och Dane Cook i årets kanske sämsta film.

Likstel lyteskomik

Titel: Good luck chuckGenre: KomediBetyg: –

En förbannelse gör att kvinnor hittar den rätte efter engångsligg med Chuck (Dane Cook). När han blir kär i pingvinskötaren Cam (Jessica Alba) vågar han därför inte ligga med henne. När striden om årets stinkare verkade stå mellan ”Norbit” (med Eddie Murphy) och ”Bröllopsprovet” (med Robin Williams) anmäler sig här en ny het kandidat.

Likstel lyteskomik och en kladdigt unken ton gör att jag vill duscha efter att ha solkats ner av denna orgie i obegåvning.

Jessica Alba är söt och hennes agent borde inse att även de allra ytligaste av modelluppdrag vore bättre än denna utdragna pinsamhet. De känslor som Dane Cook väcker ska jag, för allas skull, behålla i mitt inre. Låt mig antyda att det inte är beundran.

Debut som lämnat avtryck

Titel: Mala nocheGenre: DramaBetyg: •••

Gus Van Sants lustinbäddade, stämningsfulla debutfilm från 1985 handlar om Walt, ett butiksbiträde i Portland som blixtförälskar sig i en illegalt invandrad mexikansk yngling. Redan här sätter Van Sant sitt unika avtryck i filmskapandet – att utifrån en fascination för utsatthet skildra USA:s solkighet, utan romantiseringar eller cynism.

Woody som underhållare

Titel: The walkerGenre: DramathrillerBetyg: •••

En medvetet manierad Woody Harrelson spelar en homosexuell så kallad walker, som underhåller Washingtons societetsfruar med kortspel och shoppingråd.

När han, efter att ha skyddat en av dem, dras in i en mordutredning hamnar han dock i kylan. Paul Schrader (manus/regi) blinkar ofta till sin egen ”American gigolo” i den här 80-talsdoftande, intrigmässigt småsnåriga filmen vars dialog är rapp och lite gammal-dags på ett charmigt underhållande vis.

klar

Artikellänk är kopierad

C-G Karlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro