ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tänk på det här innan du skaffar PT på nätet

Josefine Forsberg · 8 Sep 2014
Uppdaterad 8 Sep 2014
Metros träningsexpert Josefine Forsberg tränar med hjälp av en video. När man använder en PT online sker all kontakt genom internet.

Metros träningsexpert Josefine Forsberg tränar med hjälp av en video. När man använder en PT online sker all kontakt genom internet. Foto: Gustav Hugosson


Vad är skillnaden mellan att ha en personlig tränare på gymmet och att ha en online? Metros träningsexpert Josefine Forsberg reder ut och ger tips och råd om vad man ska tänka på innan man skaffar en tränare på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Metros träningsexpert Josefine Forsberg tränar med hjälp av en video. När man använder en PT online sker all kontakt genom internet.
Metros träningsexpert Josefine Forsberg tränar med hjälp av en video. När man använder en PT online sker all kontakt genom internet.Foto: Gustav Hugosson

Onlineträning är modernt, populärt och extra användbart för de personer som har svårigheter att ta sig till gymmet. Personlig träning online betyder att du har en egen personlig tränare som skriver en plan, utifrån din förfrågan och dina behov, för att hjälpa dig uppnå dina resultat. Det vanligaste är att få ett träningsprogram och/eller kostschema under en period på några veckor och under denna tid sker all kontakt och feedback via nätet.

Viktiga egenskaper hos en PT är att kunna motivera, inspirera samt att de har kunskap de kan lära ut. När man väljer att träna online gäller det därför att vara extra försiktig samt göra sin hemläxa lite bättre innan man väljer att påbörja sam­arbetet.

Ska man lita på inne­hållet? Kommer det vara bra för mig och min kropp?

– Ställ de frågor du vill veta, var uppriktig och ärlig. Sedan finns det bara en utväg, och det är att testa! Man ska alltid gå på rekommendationer från personer som kan. Kolla gärna upp källkritik, bakgrund, och om denna person har haft nöjda kunder, säger Alexander Shirpey, personlig tränare.

Det är viktigt att inse att man köper en tjänst och att man därför förväntar sig få resultat för pengarna. Den tid man väljer att investera på att hitta rätt tränare innan man startar har man igen efteråt i både tid, pengar och framförallt hälsa. Vad ska man tänka på när man till slut hittat sin PT?

– När du söker en PT vill du ha ett så utförligt och tydligt program som ­möjligt, säger Shirpey. 

klar

Artikellänk är kopierad

Josefine Forsberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro